Pataki tálban milyen jó recepteket tudtok?
Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok amit a karácsonyi asztalra is feltudok teríteni.De bármilyen recept érdekel.2008. dec. 18. 00:30
2/4 anonim válasza:
Szia! Én imádom a pataki tálamat, minden isteni finom lesz benne... Tulajdonképpen bármit beletehetsz, ami nálunk nagyon bevált, hogy szeletekre vágott húst megfűszerezve belerakom, alá krumplit vagy rizst, amit jobban szerettek (ha rizst, akkor egy pici vizet érdemes az aljára önteni), rá a hússzeleteket, közé szalonnát, paradicsomot, hagymát, tetejére félbevágott almát, rá a fedele, be a sütőbe, isteni lesz! áztasd be előre a tálat, úgy egy órára, mert akkor tud igazán finomra párolódni benne minden.
Kifejezetten karácsonyi ételt még nem készítettem benne, de gyakorlatilag bármit tettem eddig bele, mindig finom lett.
3/4 anonim válasza:
Szia! Gyakorlatilag minden étel mehet bele, amit nem gázon, hanem sütőben kell elkészíteni. Én is imádom, bár nekem nem kimondottan pataki tálam van, hanem egy ugyanolyan, csak mázas, ezért abban lehet csinálni mind a fűszeres, mind az édes kajákat. Én legtöbbször rakott dolgokat csinálok benne, vagy pl székelykáposztát, de karácsonyra megsütheted benne a töltött pulykát is. Ja, mehet benne a töltött káposzta is. Nagymamám már csinált benne velős pacalt is, és szilveszteri minimalacot is sütött benne.
4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm
2008. dec. 18. 11:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!