Keresztelőre milyen menüt készítenétek?
Jövő hónap végén lesz a keresztelő, egy bérelt helyen, ahol kinn tudunk majd lenni, van kemence is, úgy gondoltam akkor már süthetnék is benne valamit. Anyósom ad kb 5 csirkét azt gondoltam kemencében jól bepácolva, feldarabolva megsütni és kenyeret sütni még a kemencében.
Leves gyümölcsleves lesz, mert mindenki szereti és a nagy melegben jól behűtve jól fog esni. (A húslevest már mindenki elcsépeltnek tartja)
Anyósom akarja hozni a tortát, a keresztanya hoz sütiket, keresztapa pedig sajtos pogácsát.
Eddig itt tartok. Milyen köretet, milyen főételt készítenétek még?
17-en leszünk +-3 ember
Ha már amúgy is befűtenék a kemencébe, 100%, hogy azt használnám ki jobban.
Tehát sülteket csinálnék.
Csirke már van, akkor lehetne mondjuk sütni oldalast, vagy tarját...
vagy ha a hőfok szabályozás nehézsége miatt biztosabbra akarsz menni, akár 1-2 rúd stefánia vagdaltat is be lehet tolni a kemencébe.
Vékony rudakat, a darált hús hamar átsül, könnyebb kezelni, biztosabbra lehet vele menni.
Ízben is eltér a grill csirkétől, így jól kiegészíti azt , és másfajta ízlésűek igényét elégíti ki.
A kenyértésztából is lehet ötletelni, ha már úgy is be lesz dagasztva, mondjuk nem tudom milyen lisztből lesz, de egy vékonyra nyújtva különböző feltétű kenyérlángosokat is lehet csinálni, azt is a legtöbben nagyon szeretik.
3.! Mióta desszert egy gyümölcsleves.
Én egy krémlevest csinálnék krutonnal.
Köszönöm a válaszokat!
A kenyérlángosra én is gondoltam, de attól félek, hogy hidegen nem lenne az igazi. Ha frissen csinálnánk akkor valakinek a keresztelőről le kellene maradnia :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!