Tudnátok nekem mondani keresztelőre olyan ételeket amiket kis időráforditassal frissen el tudok készíteni ebédre?
Lényeg hogy előző nap elő tudjak vele készülni.
Gondoltam valamilyen sültet és valami szaftosabb húst 2 féle körettel.
Esetleg töltött csirkecomb és mellé valami sertés?
Húslevessel elég lesz a választék 18 embernek?
1-hez még: ne húslevest, inkább valami ragut. Egyszerűbb. Ha a pénz nem gond akkor csináljátok vadhúsból, sok zöldség, tejszín, tárkony.
Tojássaláta, egyszerű és finom, azt előzö nap meg kell csinálni, egyébként ízetlen. A csirkecomb töltésével sem sz@rakodnék, simán csak sülve, az pikkpakk megvan és finom, só, bors, jó sok majoranna, a krumplisali ahhoz is tökéletes.
úgy terveztem a 2 féle sültet hogy egyiket anyu süti, a másikat és a köreteket én, levest - saláta előző nap készítem el.
Bolti steak burgonyát rakok a sütőbe mellé, és rizs. Végülis csak alágyújtani kell aznap.
Még anyósom be tud szállni 1-1 körettel akár, de a hidegen elkészült sült is jó ötlet, köszi!
Addig egyetértek, hogy ha nem jó a szolgáltatás, akkor ne rendeljetek.
De a helyedben semmi esetre nem erölködnék frissen készített ételekkel, ebböl jól nem fogsz kijönni. Egyrészt a kaja nagy része elhül, másrészt tele lesz minden kajaszaggal, te meg egész idö alatt akonyhában kapkodsz, ahelyett, hogy a vendégekkel foglalkoznál
Inkább készíts olyan ételeket, amiket elözö nap el lehet készíteni, lehet meleg étel is, de esetleg akár többféle hidegtálat is össze tudsz állítani.
Húslevest nem készítenék, söt egyáltalán nem adnék levest, mert sok idö és nem feltétlen szereti mindenki úgy, ahogy te készítenéd.
A sült meg kétféle mártásos hús 18 személyre egy tüzhelyen nem elkészíthetö, ahogy a kétféle köret sem igazán. Az elhült párolt rizs meg sült krumpli nagyon undorító, senkinek nem fog tetszeni.
Próbáld ki még most egyszer, amikro még nem élesben megy, mennyi kaja kellene ennyi embernek és hogy tudsz akár csak egyetlen fogást elkészíteni a saját konyhádban!
Ezért is jobb hidegtállal készülni, több húsfélét: stefánia, kolbásszal töltött karaj, fasirtgolyók, stb, töltött tojás, illetve pár saláta: franciasaláta, krumplisaláta, valamilyen leveles saláta meg vegyes zöldségsaláta, és többféle kenyér, zsömleféle sokkal jobban elökészíthetö, sokkal könnyebben tálalható és mindeki azt választ belöle, amire kedve van.
Én is hidegtalat javasolnék: fasírt, sajttekercs, töltött tojás, sült csirkecomb, baconbe tekert csirkemáj, baconös-sajtos rakott csirkemell. Mind jó hidegen.
Mellé francia saláta, majonézes cékla saláta, esetleg frissen zöldsaláta.
Mi szülinapra szoktunk ilyesmit csinálni, hárman elosztjuk a munkát, nem egy ember szakad bele.
Ne haragudjatok, de nekem egy keresztelő utáni vasárnapi ebéd nem működik hidegtállal vidékről jött idősebb rokonok esetében és jómagam esetében sem.
Nagyon leveses a banda, láttam már őket vendégül nem volt gondjuk a főztömmel.
Köszönöm a válaszokat, átgondolom a lehetőségeket.
Tesóm szokott kb.ennyi emberre főzni egy-egy családi eseményre.
Volt már tárkonyos csirke ragu leves, nyáron gyümölcsleves is. Nem kell 15l, mindenki épp csak keveset fog enni belőle.
Utána volt, hogy grilleztünk, volt, hogy bográcsban főztünk, készült már konfitált kacsacomb is, volt sült csirkecomb, vadporkolt is. Köret is volt mindenféle: zöld saláta, majonézes cékla saláta, amerikai káposzta saláta, tepsis krumpli, főtt tészta, nokedli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!