Ti milyen ételekkel/süteményekkel készülnétek egy lakásban tartott keresztelői ebédre?
Diós kosárka ,pogácsa ,zserbó, mézes krémes : ezeket elötte 1-2 nappal meglehet csinálni.
Gyümölcs torta ,túró torta.
a menű meg attól is függ hogy hányan lesztek.
Hideg tálalat készítenék: Sajttál ,töltött csirkecomb, fasirt ,liba mell sütve vékonyra vágva ,stefánia tormás tekercs , saláták: francia ,burgonya ,füstölt sajtos kifli hús mellé.
A deszert mellé még lehet gyümölcs ,kukorica dinnye,
Mennyien lesztek? Ebédlőasztal van akkora, hogy mindenki le tudjon köré ülni?
Ha IGEN, akkor mehet a szokások ünnepi kaja. (Nálunk ez szokott lenni: húsleves, rántott hús, grill csirke, sült kacsa, tejfölös pörkölt (húsfélékből kettő) köretnek rizs, tepsis krumpli, knédli, utána meg sütik)
Ha NEM, akkor én olyat választanék, amit kézzel is lehet enni, pl. fasírt (abból is van millióféle változat, akár húsmentes is), mártogatósok, ilyen büfé jellegű ebéd.
Köszi a válaszokat!
A kicsivel együtt 13-an leszünk,sajnos ennyi embert nem tudok asztalhoz ültetni.Hidegtál lesz szerintem,szerintem az sem tré
Mindenkivel egyetértek, és szerintem is nagyon fontos , hogy hányan lesztek, kivel milyen a kapcsolat, magyarul Ti tudjátok, hogy a vendégeknek mik nagyjából az elvárásaik.
Ragaszkodnak-e hagyományos ételekhez,szokásokhoz(asztal körbeülve, dupla-tripla teríték... stb.) vagy mondjuk a svédasztalos, jövős-menős vendéglátás sem idegen számukra.
Én az utóbbit preferálom jobban, mert a ház asszonyának is sokkal egyszerűbb előre elkészülni, és nem izzadni a konyhában a szertartás előtt és után is.
Nálunk is ilyen kis "szeretetfogadás " volt,hideg töltöttcsirke, sonkás (nagyon szép ) tojástekercs, stefániavagdalt, és aminek óriási sikere volt a sós kosárkákba töltött különféle krémek. darált csirkecombpörkölt, tojáskrém, halkrém, májaskrém és volt padlizsánkrémes is.
Ja volt (mert kaptunk ) hurka-kolbász lesütve, de hidegen szépen felszelve, savanyúsággal díszítve.
többféle saláta friss és majonézes is, bár akkor nem volt ilyen brutál meleg. egy tál gyümölcssaláta is volt.
Süti parfé szelet volt, diós habos kocka és gyümölcstorta.
Sós rudacska és pogácsa.
Ha nem tudod ültetni hidegtálak (saláták, húsok, köret), aztán mindenki vegyen, amit akar.
Süti: apró linzer, pogi, zserbó, kosárka... én mondjuk olyant készítenék ami gyors, vagy nem pepecselős, hogy ne kelljen a konyhában ácsorogni ilyen melegben, pl. muffin, bmilyen kevert tészta, amit csak összedobsz, és sül magától (szeletelhető legyen :)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!