Szoktatok sous-vide módszerrel sütni otthon?
Az nem sütés. Csak szólok.
Párolás mondjuk.
Amúgy elvileg kell hozzá apparátus, tehát a valadzom: nem
De amúgy sem szimpatikus műanyagban pácolni a húst amit megleszek, ráadásul magas hőmérsékleten ahol remekül kioldódnak a műanyagból a vegyianyagok és garantáltan belediffundálnak az ételbe.
Tehát ki sem próbálnám.
#1:
- a sous-vide fürdő után sütés van
- nem feltétlen kell hozzá készülék a vákuumfóliázón kívül, gáztűzhelyen és indukcióson is megoldható, ha jól állítod be
- a “műanyagból” nem oldódik ki semmi, egyrészt a műanyag egy gyűjtőfogalom és nem minden típusa hőérzékeny, másrészt az oldódás, az nem az, amire te gondolsz, harmadrészt food grade/food safety műanyagban lehet sous-vide főzni, nem szemeteszsákban
- sokkal egészségesebb így főzni a tápanyagok miatt.
Kérdező, igen szoktam főzni így, bár nem olyan egzakt hőfokokon, mit ideális lenne, mivel csak indukciós rezsóm és egy multicookerem van, de 60 Celsius közelében tudom tartani a vízhőmérsékletet és van megfelelő hőmérőm a főzéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!