Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet úgy főzni, hogy...

Hogy lehet úgy főzni, hogy nem kóstolod meg az ételt?

Figyelt kérdés
Iskolai főzés lesz, ahol chilis babot főzünk. Azok jelentkeztek főzni, akik utálják a chilis babot vagy életükben nem főztek még. Kicsit sokszor használtam a főzni szót 😅. Annyira mondták ott nekem, hogy ők megcsinálják, de ők biztos nem eszik meg a babot. Én tudok sütni - főzni, sőt szeretem a chilis babot is. Az a baj ezzel, hogy úgy találomra nem lehet főzni, hogy hmmm, ebbe most 2 kanál sót teszek, mert ez nem így működik, ha szar lesz 15000 forintot fogunk elpocsékolni. Erős kijelentés lenne az, ha én megmondanám azoknak, akik főzni jöttek és undorodnak a babtól, hogy ha nem merik megkóstolni, akkor ne merjenek szólni, hogy ez még kell bele vagy a tudtom nélkül ne tegyenek bele semmit? Nem a dicsőséget akarom learatni, hanem 1. főzőversenyt nyerni, 2. valami ehető ételt enni, 3. nem elpocsékolni 15000 forintnyi hozzávalót.

2022. ápr. 11. 23:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
78%

Soha nem kóstolom, amit a családnak fözök, mert allergiás vagyok az állati fehérjékre, ha megtenném, akkor rövidesen az ügyeleten kötnék ki emiatt. Viszont minden füszert érzek az étel illatából, hogy kell-e még bele, még akkor is más az illat, ha csak a só kevesebb, mint kellene.

Gyakorlatilag nem fordul elö, hoyg bárki is akarna még bele tenni sót vagy egyebet, kivéve az egyik gyerekemnek kell erös paprika bele, mert ö mindent nagyon csípösen szeret.

2022. ápr. 12. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
83%
Simán lehet, én például szinte sosem kóstolok.
2022. ápr. 12. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
78%
Én pl soha nem kóstolok, és simán főzök olyan ételt, amit soha nem is ettem.
2022. ápr. 12. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem durva, hogy ennyien nem kóstolnak igaz nincs ezzel semmi baj! Én most 20 éve főzök. Érdekes, hogy a gőzben lévő illatanyagokat így képes valaki felismerni, még a só mennyiségét is. Én egyedül a hideg pácokat szoktam illat alapján elkészíteni, egyszerűen azon érzem, hogy mikor jó, mi kell még bele. De az ételt mindig kóstolgatom, eleve sokszor újítok valamit. Lehet az is számít illatfelismerésnél, hogy dohányos vagyok, de lehet csak szokás kérdése.
2022. ápr. 12. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!