Hogy lehet úgy főzni, hogy nem kóstolod meg az ételt?
Figyelt kérdés
Iskolai főzés lesz, ahol chilis babot főzünk. Azok jelentkeztek főzni, akik utálják a chilis babot vagy életükben nem főztek még. Kicsit sokszor használtam a főzni szót 😅. Annyira mondták ott nekem, hogy ők megcsinálják, de ők biztos nem eszik meg a babot. Én tudok sütni - főzni, sőt szeretem a chilis babot is. Az a baj ezzel, hogy úgy találomra nem lehet főzni, hogy hmmm, ebbe most 2 kanál sót teszek, mert ez nem így működik, ha szar lesz 15000 forintot fogunk elpocsékolni. Erős kijelentés lenne az, ha én megmondanám azoknak, akik főzni jöttek és undorodnak a babtól, hogy ha nem merik megkóstolni, akkor ne merjenek szólni, hogy ez még kell bele vagy a tudtom nélkül ne tegyenek bele semmit? Nem a dicsőséget akarom learatni, hanem 1. főzőversenyt nyerni, 2. valami ehető ételt enni, 3. nem elpocsékolni 15000 forintnyi hozzávalót.2022. ápr. 11. 23:25
A kérdező szavazást indított:
Igen, mondjam meg nekik
Hanyagoljam
32 szavazat
1/14 anonim válasza:
Meg lehet azt úgy is kóstolni hogy bab ne kerüljön a falatba
2/14 anonim válasza:
Ahogy az első mondja. Ráadásul illat + látvány alapján pontosan lehet tudni szinte mindent az ételről. Az információk pontosítására pedig ott a szaftja.
3/14 anonim válasza:
Lehet úgy főzni. Anyukám pl. utálja a gombát, semmilyen formában nem hajlandó még megkóstolni sem, és simán megfőzi úgy, hogy isteni lesz. Én is főztem már így és finom lett.
4/14 anonim válasza:
ez úgy szokott működni hogy belerakják az alapfűszereket, aztán mindenki elkészülés után utánasózza amennyire ízlése. de alapviszonylatban egy szakácsnak meg kéne kóstolnia ha nem is szereti, csak gyors érzékszervi vizsgálattal lecsekkolni
5/14 anonim válasza:
Most hogy mondod hármas, egyszer szalontüdőt csináltam így (állítólag nagyon finom lett), nekem az az étel az, amit csak akkor ennék meg ha egyáltalán semmi más ehető nem lenne.
6/14 anonim válasza:
Én azt sem nagyon szoktam megkóstolni amit magamnak főzök. Lehet azért ezt érezni.
7/14 anonim válasza:
Miért lenne erős kijelentés?:) Nyugodtan mondd meg nekik.
Én is kóstolás nélkül főzök, de nyilván nem így kezdtem valamikor:), hanem idő és tapasztalat, -meg persze-, pár elrontott étel kellett ehhez.
8/14 anonim válasza:
28 éve vezetem a háztartásunkat, minden nap főzök, a gyerekek születése óta sokszor többfélét is. Soha (!!) nem kóstolok meg semmit, amíg nem készül el, érzem az illatán, hogy jó-e.
9/14 anonim válasza:
Most így belegondolva, mióta kialakultak a saját szokásaink, én se nagyon szoktam kóstolgatni az ételt. Vagyis mikor valamilyen húsos ragut csinálok, akkor amiatt, hogy eléggé megpuhult-e már a hús, de az íze miatt sose.
10/14 anonim válasza:
Hidd el, aki sokat főz, kóstolás nélkül is tud. Ne aggódj ezen szerintem.
Sokszor én se kóstolom meg amit főzök. Esetleg picit alulsózom de más gond meg sosem volt.
Amúgy a részeit meg meg fogják kóstolni. Pl attol meg hogy nem eszi a chilis babot, a sima daralt hust amit ugyis elsonek kell lepiritani, meg megkostolja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!