Mit csinálok rosszul?
Most tanulok főzni és egyszerűbb ételeket próbálok elkészíteni. Internetről nézek recepteket... anyám nem akar semmit megmutatni vagy megtanítani és nem is érdekli.
A gondom az, hogy legkisebb fokozatra veszem a gáztűzhelyet és mégis olyan könnyen odaégetek bármit.
Pl. Most is csináltam rántottát, pirított hagymával szeretem. Ahogy belerakom a hagymát és elkezdem pirítani, fél perc kb és már mintha "kész" lenne, kicsit oda is égett :/ olajat raktam hozzá.
Meg a másik, hogy fröcsög az olaj ahogy belerakom a hagymát. Megvártam hogy felhevüljön a serpenyő, majd az olaj, és utána raktam bele a hagymát.
Mit rontok el hogy ilyen könnyen odaégetem?
Lehet kapni gáztűzhelyre lángelosztót, (piacokon is) amíg kezdő vagy addig célszerű ezen főznöd.
És speciel pont a hagymát lehet tenni hideg olajba is, majd együtt felmelegszenek. A hagyma nem rántott hús vagy fánk, hogy megszívja magát, vagy elázik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!