Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csinálok rosszul?

Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

Most tanulok főzni és egyszerűbb ételeket próbálok elkészíteni. Internetről nézek recepteket... anyám nem akar semmit megmutatni vagy megtanítani és nem is érdekli.



A gondom az, hogy legkisebb fokozatra veszem a gáztűzhelyet és mégis olyan könnyen odaégetek bármit.

Pl. Most is csináltam rántottát, pirított hagymával szeretem. Ahogy belerakom a hagymát és elkezdem pirítani, fél perc kb és már mintha "kész" lenne, kicsit oda is égett :/ olajat raktam hozzá.

Meg a másik, hogy fröcsög az olaj ahogy belerakom a hagymát. Megvártam hogy felhevüljön a serpenyő, majd az olaj, és utána raktam bele a hagymát.

Mit rontok el hogy ilyen könnyen odaégetem?



2022. márc. 28. 16:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy éppen az a baj hogy a felhevült serpenyőbe raktad a hagymát.
2022. márc. 28. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha fél perc alatt megégett a hagyma, akkor az a kis láng inkább max láng volt, és valszeg percekig melegítetted elő a serpenyőt (teljesen feleslegesen). Másképp nem nagyon tudom elképzelni.
2022. márc. 28. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Szóval nem kell nagyon felhevítenem a serpenyőt?
2022. márc. 28. 16:43
 4/8 anonim ***** válasza:
81%

Vegyél alá vaslemez alátétet, egy vaskorong az egész, elosztja a hőt.


[link]

2022. márc. 28. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell, éppen hogy egy kicsit meleg legyen amikor fölé teszed a tenyeredet.
2022. márc. 28. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet kapni gáztűzhelyre lángelosztót, (piacokon is) amíg kezdő vagy addig célszerű ezen főznöd.

[link]

És speciel pont a hagymát lehet tenni hideg olajba is, majd együtt felmelegszenek. A hagyma nem rántott hús vagy fánk, hogy megszívja magát, vagy elázik.

2022. márc. 28. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor ezt is megtanultam hogy nem szabad nagyon felhevíteni :)
2022. márc. 28. 17:18
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én csak addig hevítem kis lángon, míg felszeletelem a hagymát (az kb. fél perc), és már dobom is rá.
2022. márc. 28. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!