Milyen "egy adagos" ételek vannak?
Hogy érted, hogy megmarad az alapanyag?
Ha jól értem, sikerül egyadagos kaját csinálni.
Én rákattantam az újragondolt főzelékekre. Simán tudok 10 db kis golyós fasírtot is sütni, ahhoz kell 30 dkg darált hús, egy kis fej hagyma, 1 tojás. Ezekből semmi nem marad ki.
A főzelékhez pl:
Egy fél konzerv csicseriborsó, fél fej brokkoli, egy szál répa, kis doboz tejföl.
A csicseriborsó másik feléből humusz készül, amit akár kenyérre, pitára lehet kenni.
A másik félfej brokkoliból lehet: rakott brokkoli, brokkoli krémleves, sajtos brokkoli.
Nincsen mélyhűtőm, illetve sütőm sem.
Amiket a 2-es írt jók, és van köztük olyan is, amit még nem készítettem, de nagyon sokszor eszem ilyeneket (tészta, rizs, szendvics, virsli stb.) és már unom.
Úgy értem a maradék alapanyagot, hogy például veszek valamihez egy fej káposztát vagy egy liter tejet stb., akkor azt nem tudom mind elfogyasztani egymagam, megmarad, megromlik, ki kell dobni. A tészta, rizs stb., nyilván nem problémás mert eláll, de zöldségekkel, tejtermékekkel, felvágottakkal gyakran előfordul vagy a kenyérrel is.
Rengeteg ember van ugyanilyen helyzetben. Az nem játszik, hogy keresel egy bevásárló- vagy főzőpajtit, és kooperáltok néha? Nekünk kifejezetten a káposztára van egy szomszéd pár, ha azt akarunk enni (rakott, töltött, coleslaw stb) a barátnőm már előre leegyezteti velük, hogy jövő héten melyik nap lenne kedvük felezni, általában benne vannak, és ők is úgy készülnek.
De nyilván ugyanúgy működhet kenyérrel, karfiollal, tökkel meg egyéb hozzávalókkal. Itt Németországban van egy TooGoodToGo nevű app, ami éttermek és pékségek feleslegét passzolja el olcsón "megmentésre". Tök jó lenne egy ilyen civileknek is.
Kettes vagyok. Igazából oké, sütőd nincs, de pl csirkemell darabok 5 perc alatt átsülő dolog serpenyőben is. És abból vehetsz egy darabot, meg egy párat is. Én szoktam pirítani (gyros alapporba hentergetem őket előtte) pitába, fokhagyma szósszal (a felbontott szósz hetekig jó hűtőben), de ezer meg egy fajta "csak öntsd rá" üveges szósz is van, nem csak a nagy 400 ml-esek, hanem kissebbek is. Ahhoz kifőzöl egy adag rizst vagy tésztát és eszed 2-3 napig. Szinte minden héten kipróbálhatsz valami újat.
De csak simán ketté is vághatod a csirkemelleket és kisütheted nagyon pici olajon, előtte persze jól fűszerezd be őket. Fűszersóból is...mint csillag az égen annyi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!