Habcsók kérdés! Meddig eltartható?
Ma csinálnám ezzel a recepttel: [link]
Szombaton használnám fel szülinapra
A kérdés hogyan és hol tároljam hogy ne legyen baja szombatig? Kibírja addig egyáltalán?
#5
Elolvastam a recepted és nekem furcsa.
Én mindenféle recept nélkül csináltam habcsókot karácsonyfadísznek - semmi víz, (szirup?ez meg milyen marhaság?) csak tojásfehérje meg cukor, csipet só - és tökéletes.
Csak a szárítással kell vigyázni a sütőben, hogy ne barnuljon meg.
De tessék, itt egy recept:
A kérdező receptje is jó, valószínűleg a szirup nincs rendesen besűrítve, azért nem áll össze. A szirup akkor van kész, ha a kanálról nem vízszerűen folyik, hanem sűrű. Mindezt úgy, hogy a cukor ne égjen meg. Ha így csinálod, akkor a tojásfehérje megfelelő hőkezelésére nem kell már ügyelni.
A 6-os receptje sokkal egyszerűbb, viszont itt csak a sütőben van hőkezelve a tojásfehérje, sokkal jobban oda kell figyelni a szárításnál. Megfelelően alacsony hőmérsékleten (ha képes rá a sütő) szárítsd addig, amíg a habcsók közepe is totálisan kemény, száraz (nem nyúlik, nem kissé ragacsos, hanem egyértelműen ugyanolyan száraz, mint kívül).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!