Jó ez a pogácsarecept?
Káposztás pogácsa hozzávalók:
25 dkg liszt
10-15 dkg dinsztelt káposzta ( olajon dinsztelt, só, bors)
1/2 teáskanál cukor
1/2 teáskanál só – a káposzta már sós, pici őrölt bors
1 dl tej
7 dkg vaj, margarin, vagy 5 dkg zsír
1 cs. sütőpor
tetejére: egész kömény, vagy szezámmag, vagy lenmag..
Káposztás pogácsa elkészítése:
A kihűlt, dinsztelt káposztához adom a többi hozzávalót és összegyúrom.
Egy-két evőkanál liszt segítségével kinyújtom a tésztát nem túl vékonyra, kb 1,5 cm vastagságúra. A legkisebb pogi szaggatóval kiszaggatom a pogácsákat.
Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a káposztás pogikat, megszórom a magokkal, köménnyel. 180-200°C-os előmelegített sütőben, alsó-felső sütésnél kb 15 perc alatt ropogósra sütöm.
(mesinasi)
Jajj, akkor nem tudom mit tegyek. :(
Káposztás pogácsa recept kellene, de tojásmentes és olyan, amibe instant élesztő kell.
Az a problémám, hogy még sosem sütöttem pogácsát.
Abban a receptben ír 1 tojást a tésztába.
#6: ez így nem igaz! A kenyerben sincs tojás, mégse száraz
.... egy jó kelttészta nem lesz homok tojás nelkül sem.
Tényleg kevés a zsír, száraz lesz.
Amúgy sima friss élesztős receptet is tudsz csinálni instanttal, 4-5deka friss eleszto helyett 2 tasak instant kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!