Valakinek egy nagyon tuti pogácsareceptje akad esetleg? Érdekelne!
Túrós pogácsa.
Google ad rá ezer receptet.
A tesztahoz kell 40 deka liszt, 20 deka vaj, 10 deka felkemeny sajt, 1 kozepes tojas, 7g instant eleszto, 1 deci 2.8%os tej, es egy tk. So. A tetejere meg 5 deka sajt, es egy tojas.
Futtasd fel az elesztot a tejben, aztan keverd a tobbi hozzavalohoz, nyujtsd ujjnyi vastagra, es pogacsaszaggatoval szaggasd ki. Rakd a tepsire, majd kend le tojassal, es szord ra a sajtot. Hagyd egy orat a tepsiben pihenni a pogikat, aztan 200C°on sust meg kb. 12-13 perc alatt, mig aranybarnak nem lesznek
50dkg liszt
2,5dkg élesztő
1 kávés kanál só
50dkg vaj (82% zsírtartalma legyen minimum)
1tojássárgája
Kevés tejföl
1 evő kanál zsír
15-20dkg reszelt sajt a tetejére
A hozzávalókból 25dkg vaj kivételével tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk. Dagasztani és keleszteni nem kell.
A megmaradt 25dkg vajat rákenjük, a tésztára ehhez z kicsit lágy legyen a vaj. Összehajtogatjuk.(ilyenkor, ha extra sajtosra szeretnéd, szórhatsz a rámára reszelt sajtot). Én fele füstölt fele sima sajtot szórok rá és utána hajtogatom.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük: Másnap kinyújtjuk, majd 2X 20 perces pihentetéssel, hajtogatjuk:
Tetszőleges formára szaggatjuk: A tetejét meg szórjuk a reszelt sajttal vagy olajos magvakkal.
170C sütőben addig sütjük, amíg azt nem látjuk, hogy KB 4-5 perc múlva kész.
Amikor már csak ez a 4-5 perc van, vissza ki kell venni az, sütőből. / Mert a zsiradék miatt tovább sül /
3 napig puha marad.
75 dkg liszt
30 dkg zsír
2 tojás
6 dkg friss élesztő
Só
1,5 pohár kis tejföl
Összegyúrod, keleszted, kinyújtod, megkened tojással, szórsz rá sajtot, kiszaggatod, és a kezeddel megsodrod, szóval nagyobb szaggatóval csináld, és pogihoz képest vékonyra nyújtsd, mert a sodrás után magas lesz de kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!