Hogyan főzzek “babgulyást”?
No persze ez egy kicsit más, mert ilyen húsokat sikerült szereznem. Teszek bele füstölt, nyers combsonkát és sertéslapocka gulyáshúst. Meddig főzzem ezeket kb. mielőtt beleteszem majd a zöldségeket és a beáztatott babot? Nyilván kóstolgatom majd hogy mennyire puha a hús, de milyen időre számítsak mégis?
Után teszek bele sárgarépát, fehérrépát(vagy szárzellert, nem tudom melyik 😀) és majd krumplit is.
Annyi “modern” kaját főztem már, aztán most jönnek a klasszikusok. :)
Nekem egy órát fő a hús, aztán még 20 percet a zöldségekkel. Ha letelt a 20 perc akkor dobom bele a konzerves babot és kezdem el bele szaggatni a galuskát vagy beledobálni a csipetkét. Azok még kb 10-15 percet főnek, jó nagyokat szoktak bele szaggatni.
Hogy áztatott bab mikor megy bele, azt abszolút nem tudom. 🤷🏻♀️
Joszivvel ajanlom ezt a 13 perces videot, ennel jobban nem tudom leirni. A hus fozeset el fogod tudni talalni kostolgatassal. Ezt a receptet gaztuzhelyen is jol el lehet kesziteni, nem csak bogracsban. A Szoky Konyhaja sorozat kivalo a youtube-on, de vannak mas jeles szakacsok is, akiket erdemes figyelni.
Én elöször külön-külön megfözném majdnem teljesen puhára a füstölt húst, a friss húst meg a babot - ugyanis ezek nem egyforma gyorsan készülnek el, söt mindegyiknél attól is függ, mennyire öreg a hús meg a bab.
Ha nagyjából puhák, akkor a zöldségeket elkezden fözni, és ha már ezek is közel jók akkor teszem bele a babot meg a húsféléket, kisideig fözöm együtt, beleszaggatom a csipetkét/galuskát és kb még 10 percig fözöm, amíg az is kész lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!