Mivel szoktátok készíteni a krumplipürét?
Biztosan lehet kombinálni mindenfélével, de én is csak vaj-tej-só-szerecsendió.
keverhetsz bele pl. sült hagymát, vagy sült fokhagymát, de akkor már nem olyan "semleges" köretként viselkedik.
Tavasszal medvehagymát szoktam bele tenni, de az már medvehagymás krumplipüré.
Ha disznótoroshoz készül, akkor a kisült kolbászzsír nagyobb részét hozzákeverem.
Többféleképpen is készül nálunk.
Az alap a krumpli, vaj, tejföl.
Ebbe johet:
-főtt tojas: a sárgája a krumplival együtt osszetorve, a fehérje kockára vágva
-apró kockára vágott színes Kaliforniai paprika: ez lehet nyersen és lehet párolva is, hangulat függő nálam. A nyers verzióba kerül apróra vágott friss petrezselyem is
-hagymás- rengeteg salottahagyma apróra vágva, kb 1-1,5 órát karamellizalva, az alap purebe keverve, plusz jó sok szerecsendió. Ebbe neha kerül tojás is, és úgy valami formába téve megy a sütőbe.
-reszelt sajtos - jó sok reszelt sajt az alap purebe
-fetas- elmorzsolt feta az alap purebe
-mascarpones- ez az alap pure, tehát krumpli vaj, csupán a tejföl helyett mascarpone van benne
Jajj, egyszer én is kaptam valami borzalmas pürét étteremben, kiderült hogy abban is szerecsendió volt!
Tej/tejszín, vaj/margarin, krumpli, só.
Ha pluszt akarok, akkor reszelt sajt vagy valami zöldfűszer, esetleg vegyesen tökkel/répával, de a szerecsendiós krumpli valami iszonyatos! Ez biztos valami szocreál hagyaték recept! :D
9-es: a szerecsendió kifejezetten illik bele, amíg nem túl sokat tesznek bele, az az, ami tényleg rossz, ilyenbe futhattál bele. Nem szoc-reál, már az Ínyesmester meg Gundel receptjei szerint is szokás bele tenni. Persze ezt is - mint minden mást - el lehet rontani.
Az alaprecept: krumpli, só, vaj (NEM margarin), tej. Néha teszek bele szerecsendiót
Változatok: lehet bele sárgarépát, zellergumót, zöldborsót, céklát, sütötököt, édeskrumplit tenni - ezeket külön nagyon kevés vízben párolom, botmixerrel pürésítve teszem bele, különben nem lesz egynemü.
Lehet fött tojást, sajtot - különbözö fajtákat - tenni bele, friss zöldfüszereket, nyers zöldségféléket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!