Megmaradt krumplipüréből mit lehet készíteni?
Hát így lesz a sós krumlipüréből édes finomság :)
Diótorta könnyü krumplipüré krémmel
Hozzávalók:
Piskótához:
4 tojás
4 kanál víz
20 dkg
cukor
17 dkg finom liszt
1 sütőpor
Diótöltelékhez:
30 dkg dió
rum
2-3 kisebb krumpli
15-20 dkg cukor
tej
1-2 vaniliáscukor
Elkészítési mód:
Piskóta alap:
A 4 tojássárgájába belekeverjük a 20 dkg cukrot és 4 kanál vizet, majd géppel habosra keverjük. Ezután beleadjuk a lisztet, sütőport, a legvégén pedig a keményre vert fehérjét. Ezt már nem géppel keverjük hozzá, hanem fakanállal, óvatosan, egy irányban keverve, vigyázva, hogy ne törjük össze a piskóta tésztáját. Ha van félretéve még pluszban tojásfehérjénk, abból is bátran rakhatunk a habhoz, csak lágyítani fogja a tésztát.
20 dkg diót daráljunk le a darálón, a maradék 10 dkb-ot mozsártörővel (vagy más hasonló eszközzel) darabosabbra törjünk össze. Eközben forraljuk föl a tejet, rakjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd öntsük le vele a diót, ami jól meg fogja magát szívni.
Közben főzzünk meg 2-3 kisebb apróra vágott krumplit, és miután megfőtt, turmixoljuk habosra. Vaj helyett ezt keverjük össze a dióval. Ettől jóval könnyebb és könnyebben emészthető lesz a tortánk. Végül rakjunk bele annyi rumot, amennyit mi szeretünk.
krumplispogácsa, pizza, lángos, pita
édesnek nudli, derelye, gombóc, fánk,
kis krumplifánkokat csinálj belőle, a krumplihoz egy tojás
egy kis vaj/margarin , cukor és annyi liszt, hogy összeálljon. kicsípkedve darabokat helyes kis gömbölyű gombócokat csinálj, amit forró olajban süss meg.
fahéjas porcukorral, híg lekvárral nagyon finom.
szépen felpuffadnak, szinte maguktól megfordulnak.
papírtörlőre szedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!