Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megmaradt krumplipüréből mit...

Megmaradt krumplipüréből mit lehet készíteni?

Figyelt kérdés
Nagymamám gyakran készített krumplifasírt-szerűséget belőle: tojás, liszt, ételízesítő és bors hozzáadásával. Az utóbbi időben próbálkoztam én is ezzel, de nem lett igazán finom, túl puha meg hasonlók. Mit lehet még készíteni a megmaradt krumplipüréből?
2015. máj. 13. 21:00
 1/8 anonim ***** válasza:
65%
Tegyél hozzá őrölt köményt , főzz tetszés szerint tésztát pl fodros kockát . Serpenyőbe saját zsírjában süss ki kolozsvári szalonnát , a pürét lazítsd fel vele és öntetnek kefírt .
2015. máj. 13. 21:12
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
Krumplistészta, hercegnő burgonya, tócsni, pogácsa
2015. máj. 13. 21:32
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Krémleves, pogácsa, tócsni (adhatsz hozzá pl.reszelt répát vagy cukkinit is), töltelék (pl. töltött hagymába vagy cukkinibe vagy gombába).
2015. máj. 13. 21:54
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Pásztorpite
2015. máj. 13. 22:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha tejföllel kikavart krumpli-püré, az lágyabb, mint a régi, hagyományos, nagymama-korabeli "hagymás törtkrumpli."

De ha nem liszttel, hanem zsemlemorzsával + tojás + fűszerek gyúrod össze. Egy kicsit lapítsd meg a gombócot, hogy inkább kis korongok legyenek belőle, és még sütés előtt forgasd bele ismét zsemlemorzsába = akkor lesz egy fincsi külső, ropogós kérge is!!!

2015. máj. 14. 08:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Liszttel (amennyit felvesz ) tojással, sóval,

borssal, frissen vágott petrezselyemmel készíthetsz belőle krumplikrokettet.

kinyújtod a tésztaszerűséget, hosszában csíkokra vágod, majd azokat is darabolod. kis hengereket formálsz belőle és rendesen bepanírozod.ha nem akarod panírozni, akkor kis gombócokat szaggass kézzel, formázd szép gömbölyűre, és csak egyszer forgasd meg lisztben.

Bő forró zsiradékban süsd ki, szinte magától megfordul.

Ha szép színe van, mind a krokettet, mind pedig a krumplifánkot szedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot leitasd róluk.

Bármilyen mártással készült húsok mellé kitűnő köret akármelyik.(gombamártás, vadas, paradicsom, meggy .. stb )

2015. máj. 14. 12:09
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is pásztorpite félét csináltam egyszer belőle, az is nagyon finom. Darált húst raktam le fűszerekkel, borsóval, a tetejére ment a krumpli, szépen megpirítottam a tetejét, nagyon egyszerű volt.
2015. máj. 14. 15:37
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyzser nudlit csináltam belöle - kicsit több lisztet kivánt, mint szokott, de igen finom lett.
2015. máj. 14. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!