Megmaradt krumplipüréből mit lehet készíteni?
Ha tejföllel kikavart krumpli-püré, az lágyabb, mint a régi, hagyományos, nagymama-korabeli "hagymás törtkrumpli."
De ha nem liszttel, hanem zsemlemorzsával + tojás + fűszerek gyúrod össze. Egy kicsit lapítsd meg a gombócot, hogy inkább kis korongok legyenek belőle, és még sütés előtt forgasd bele ismét zsemlemorzsába = akkor lesz egy fincsi külső, ropogós kérge is!!!
Liszttel (amennyit felvesz ) tojással, sóval,
borssal, frissen vágott petrezselyemmel készíthetsz belőle krumplikrokettet.
kinyújtod a tésztaszerűséget, hosszában csíkokra vágod, majd azokat is darabolod. kis hengereket formálsz belőle és rendesen bepanírozod.ha nem akarod panírozni, akkor kis gombócokat szaggass kézzel, formázd szép gömbölyűre, és csak egyszer forgasd meg lisztben.
Bő forró zsiradékban süsd ki, szinte magától megfordul.
Ha szép színe van, mind a krokettet, mind pedig a krumplifánkot szedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot leitasd róluk.
Bármilyen mártással készült húsok mellé kitűnő köret akármelyik.(gombamártás, vadas, paradicsom, meggy .. stb )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!