Ha rántott gombát csinálok feltétlenül el kell távolítanom a szárát?
Privátban válaszoló vagyok, átlagos vagy nagyobb gombáknál (a privátban említett problémán kívül) a magas víztartalom, és alapvetően a formája is ok lehet, miért töri ki mindenki a tönkjét.
A túl sok víz elvizesíti az olajat, magában a fejben is viszonylag sok a víz, a tönkje ezt még fokozza.
Ha kitöröd a tönkjét, hamarabb átsül, könnyebben eléri a maghőmérséklet a megfelelő szintet, jóval nagyobb a tömeghez viszonyított bundázott felület, tehát sültebb, roppanósabb eredményt tudsz elérni, csak a gomba kalapjával.
Ugyanakkor erre a problémára is megoldás az, amit javasoltam neked.
5. Végül úgy csináltam ahogy javasoltad, félbevágtam és úgy rántottam ki, imádtam :)
Nagyon jót írtál egyébként, észrevettem, hogy kicsit vizesebb volt, akkor ezek szerint a törzse miatt, de nekem így még jobban is ízlett, úgyhogy legközelebb is így csinálom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!