Mivel helyettesítsem a paradicsommártást?
Figyelt kérdés
Fűszeres, csípős ragut készítenék, csak unom már hogy mindig paradicsomszósz adja meg a "testét". Mi illik még ehhez az ízvilághoz? Tejszínt inkább nem használnék, van ötletetek?2022. febr. 24. 13:53
2/5 anonim válasza:
Nekem nagyon bejön a torma(szósz) és még baromi egészséges is.
Én mindig csípős ecetes tormát veszek, ha éppen nincs időnk vagy kedvünk a kertben kiásni.
Ha laktózintoleranciád van, vagy valakinek a családban, használhatsz növényi tejes tejszínt, vagy tejfölt.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket!
2022. febr. 24. 17:27
4/5 anonim válasza:
A Tikka szószt meg tudod csinálni kis módosítással paradiccsom nélkül is!
Curry, római kömény, gyömbér, fokhagyma, és ami még ízlik - és kókusztejjel felengeded.
5/5 anonim válasza:
Igazából bármi lehet "test", ha lassan főzöd. Pl: tepsiben előpirítasz édesburgonyát, répát, céklát, hagymát, fokhagymát, utána lefedve megpárolod, majd összeturmixolod. Ízlés szerint fűszerezni és hígítani kell + valami savas dolog (citrom/ecetes lé/fermentált lé/ami tetszik). Ebből elég finom kész alapod lesz, de gyakorlatilag bármilyen zöldséggel csinálhatod, kísérletezz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!