Ez a recept jó lesz?
Találtam több sütés nélküli torta receptet is, de egyiket sem éreztem tökéletesnek.
Próbáltam összeollózni egy saját receptet. Mit gondolsz róla?
Barackos túrós torta
Alap:
200 g édes keksz (győri zabfalat)
120 g olvasztott vaj
3 ek baracklé
Krém:
500 g krémes túró
2 dl görögjoghurt vagy 200 ml habtejszín (??)
100 g porcukor
1 db narancshéj
1 csomag vanilliás cukor
15 g feloldott zselatin (??)
Felső réteg:
350 g barack
350 ml baracklé
10 g feloldott zselatin
A kérdőjeles összetevők kellenek? Ha igen, akkor melyik?
Köszönöm szépen!
Köszönöm a gyors választ!
Szerinted a joghurt vagy a tejszín a jobb választás?
Jó lesz ez a recept.
Pár megjegyzést tennék. :)
Az alapnál vagy elhagynám a baracklevet és picivel több vajat tennék vagy kevés baracklekvárt tennék bele inkább. A baracklétől a zabkeksz inkább masztos lesz.
A krémnél a hozzávalók teljesen jók. Én tennék bele joghurtot és habtejszínt is. Vagy joghurt helyett mascarponét. Isteni. :) Ha rendes habtejszínt tennél bele, akkor jól hűtsd le és hideg tálban verd fel. (Vigyázz, hogy ne verd túl, mert vaj lesz!) Ha ezt választod, akkor a habtejszín és a zselatin kivételével mindent keverj ki, verd fel a tejszínhabot majd a kb 1/4-ével lazítsd fel a krémet, aztán óvatosan forgasd bele a maradék habot. Utána mehet a végleges krémbe a zselatin.
A zselatinnál 3 opció van:
- Dr. Oetker Expressz Zselatin fix - Én ennél a mennyiségnél 3 db-t használnék. Picit drága, de könnyű vele dolgozni. Ha összeállt a krém, akkor kell beleszórni és még jól elkeverni. Persze úgy, hogy közben a habot ne törd szét.
- Lapzselatin - Én ebből 8db-t használnék. Hideg vízben kell megduzzasztani, majd edényben vagy mikróban megolvasztani. Vigyázni kell vele, mert gyorsan megég. Elég ha épp megolvad. Bele kell folyatni a nem túl hideg krémbe és gyorsan el kell dolgozni.
- Sima zselatin - 15g mehet. Kevés hideg vízben kell duzzasztani és a vízzel együtt meg kell melegíteni, amíg feloldódik. Ugyanúgy melegen mehet a krémbe, mint az előző.
A felső rétegnél ugyanígy a zselatin. :)
Felvert tejszínhabot tennék a helyedben ha nem diétázol
A joghurttal sütikben általában csak a baj van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!