Mi lehet a sütési receptje annak a négyzethasáb formájú, setétbarna, savanyúsan ízletes kenyérnek, amit anno a szovjet laktanyákban adtak pl. a borscshoz, vagy az uborkaleveshez?
#20
Köszönöm, de innen Tsepel felsőről nem igazán esik útba az nyíregyházi KGST-piac. 😉
#22
Zöld pöttyös köszönöm! ;)
"Recept nyilván van egyszerűbb meg igényesebb formában is."
Igen, ez így van. Nem fogalmaztam pontosan. Én arra gondoltam, hogy ha a kérdező pontosan azt azt ízt keresi, amit anno a szovjet laktanyában evett, akkor az biztosan nem valami felturbózott, lassan készülő (kovász), drága alapanyagokból készülő változat lesz.
Aztán lehet, hogy ez olyan, mint volt régen az a narancsszörp, aminek különleges íze volt és talán tavaly vagy tavalyelőtt olvastam, hogy azt a mellékízt valójában az adta, hogy abban az időben a narancsok között sok volt a túlérett, kidobni való darab és azokból csinálták a szörpöt. Manapság ez leutánozhatatlan, mert egy ilyen után bezáratná a helyet a Nébih.
24-es: egy kiegészítés: régebben nagy konyhákban a kovász elterjed volt, folyamatosan tartották, egyszerübb volt, mint élesztöt venni, ami akkoriban nagyon sokszor rossz minöségü volt és nem kelesztette meg a tésztát.
Emellett rozsból készült kenyér nem igazán lesz jó élesztövel.
De az nagyon valószínü, hogy a lehetö legkevesebb alapanyagból készítették hagyományos, de aránylag egyszerü technológiával.
2-es/18-as: a 17-es vagyok, amit én linkeltem receptet, annak a neve ugyan egyezik, de a recept más, ezért is az oroszül tettem fel, mert így egyértelmü.
Ezért gondoltam, hogy esetleg a kérdezönek ezzel több szerencséje lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!