Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi lehet a sütési receptje...

Mi lehet a sütési receptje annak a négyzethasáb formájú, setétbarna, savanyúsan ízletes kenyérnek, amit anno a szovjet laktanyákban adtak pl. a borscshoz, vagy az uborkaleveshez?

Figyelt kérdés
A feleségem rendszeresen süt itthon sokféle kenyeret és a kérdésben leírt orosz/ukrán kenyérre is kipróbált már több receptet. Mindegyik jó, de egyik se olyan savanyúsan ízletes, mint amilyenre emlékszem.

2022. jan. 24. 20:50
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

#20

Köszönöm, de innen Tsepel felsőről nem igazán esik útba az nyíregyházi KGST-piac. 😉

2022. jan. 25. 14:22
 22/26 anonim ***** válasza:
84%
Na, ha nem felejtem el, és megyek legközelebb, eskü, veszek egyet, lefényképezem neked az összetevőket, és megkérdezem a tutit. ;)
2022. jan. 25. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/26 A kérdező kommentje:

#22

Zöld pöttyös köszönöm! ;)

2022. jan. 25. 15:48
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

"Recept nyilván van egyszerűbb meg igényesebb formában is."


Igen, ez így van. Nem fogalmaztam pontosan. Én arra gondoltam, hogy ha a kérdező pontosan azt azt ízt keresi, amit anno a szovjet laktanyában evett, akkor az biztosan nem valami felturbózott, lassan készülő (kovász), drága alapanyagokból készülő változat lesz.


Aztán lehet, hogy ez olyan, mint volt régen az a narancsszörp, aminek különleges íze volt és talán tavaly vagy tavalyelőtt olvastam, hogy azt a mellékízt valójában az adta, hogy abban az időben a narancsok között sok volt a túlérett, kidobni való darab és azokból csinálták a szörpöt. Manapság ez leutánozhatatlan, mert egy ilyen után bezáratná a helyet a Nébih.

2022. jan. 25. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

24-es: egy kiegészítés: régebben nagy konyhákban a kovász elterjed volt, folyamatosan tartották, egyszerübb volt, mint élesztöt venni, ami akkoriban nagyon sokszor rossz minöségü volt és nem kelesztette meg a tésztát.

Emellett rozsból készült kenyér nem igazán lesz jó élesztövel.

De az nagyon valószínü, hogy a lehetö legkevesebb alapanyagból készítették hagyományos, de aránylag egyszerü technológiával.

2022. jan. 25. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/26 anonim ***** válasza:
76%

2-es/18-as: a 17-es vagyok, amit én linkeltem receptet, annak a neve ugyan egyezik, de a recept más, ezért is az oroszül tettem fel, mert így egyértelmü.

Ezért gondoltam, hogy esetleg a kérdezönek ezzel több szerencséje lesz.

2022. jan. 25. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!