Mi lehet a sütési receptje annak a négyzethasáb formájú, setétbarna, savanyúsan ízletes kenyérnek, amit anno a szovjet laktanyákban adtak pl. a borscshoz, vagy az uborkaleveshez?
#3
Sorkatonaként a Magyar Honvédség egyik ezredparancsnokának a gépkocsivezetője voltam, aki időnként "baráti" látogatást tett szovjet laktanyákban is. És amíg őt dúsan vendégül látták, a szerényebb étkezdében engem is asztalhoz ültettek. :)
Itt nézd meg, melyik hasonlít legjobban arra, amit keresel:
Köszönöm a további válaszokat!
#2
A borogyinóit is meg-meg szoktuk sütni. Az is különlegesen finom, de nem olyan, mint 👆
#5-6
Tudom, hogy rozsból, és még mennyi minőségi összetevőből van minden efféle kenyér.
Talán épp ez utóbbiak miatt nem olyan "egyszerű" ízűek ezek, mint amilyet keresek.
Ahogy én beleolvasok ezekbe a mostani receptekbe, szerintem anno a szovjet katonáknak nem csináltak ilyen igényes összeállítású kenyeret. Meglehet épp ezért sem stimmel az ízük.
Az oroszul keresés nem rossz tipp, köszönöm.
#8
Köszönöm a gyűjteményesen hasznos linket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!