Milyen az orosz, ukrán átlagemberek étrendje, vagy másnéven a Szovjet konyha?
Ha orosz konyháról van szó, általában mindig ilyen ínyencségeket hoznak fel, mint a kijevi csirke, stroganov bélszín, kaviár stb. de kétlem, hogy ezek átlagos kaják lennének arrafelé.
Milyen ételeket esznek a mindennapi életben a volt Szovjetunió lakói?
Most miért?? A legjellegzetesebb ruszki kaják. :))
Kijevi csirke meg kaviár, persze, a muzsik azt zabálja a tundrán... :)
A jobb kaják: tyeplonok varenöj, tyeplonok pecsenöj - felváltva. (főtt csirke, sült csirke).
Annó az átkosban a tiltott, szovjetellenes dalokat szokták ezzel a négy szóval énekelni, mindenki tudta mit jelent.
Olcsó alapanyagokat hihetetlen ötletesen variálnak. Sokféle káposztás, krumplis, hagymás, céklás, uborkás ételt készítenek. Télire sokszor házilag tartósított zöldségeket használnak fel, savanyú káposzta, uborka, szárított gomba. Finomak a hússal, hagymával töltött levesbetéteik. Gyakori a kelt tészta, sokszor töltve, zsírba sütve. Szeretik a rozslisztből sütött kenyeret, a hajdinából készült palacsintákat.
Húsfélék közül a csirke és a hal dominál, de fogyasztanak sertést, marhát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!