Milyen az orosz, ukrán átlagemberek étrendje, vagy másnéven a Szovjet konyha?
Ha orosz konyháról van szó, általában mindig ilyen ínyencségeket hoznak fel, mint a kijevi csirke, stroganov bélszín, kaviár stb. de kétlem, hogy ezek átlagos kaják lennének arrafelé.
Milyen ételeket esznek a mindennapi életben a volt Szovjetunió lakói?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Most miért?? A legjellegzetesebb ruszki kaják. :))
Kijevi csirke meg kaviár, persze, a muzsik azt zabálja a tundrán... :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A jobb kaják: tyeplonok varenöj, tyeplonok pecsenöj - felváltva. (főtt csirke, sült csirke).
Annó az átkosban a tiltott, szovjetellenes dalokat szokták ezzel a négy szóval énekelni, mindenki tudta mit jelent.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Olcsó alapanyagokat hihetetlen ötletesen variálnak. Sokféle káposztás, krumplis, hagymás, céklás, uborkás ételt készítenek. Télire sokszor házilag tartósított zöldségeket használnak fel, savanyú káposzta, uborka, szárított gomba. Finomak a hússal, hagymával töltött levesbetéteik. Gyakori a kelt tészta, sokszor töltve, zsírba sütve. Szeretik a rozslisztből sütött kenyeret, a hajdinából készült palacsintákat.
Húsfélék közül a csirke és a hal dominál, de fogyasztanak sertést, marhát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!