Mi lehet a sütési receptje annak a négyzethasáb formájú, setétbarna, savanyúsan ízletes kenyérnek, amit anno a szovjet laktanyákban adtak pl. a borscshoz, vagy az uborkaleveshez?
Kedves Kérdező, sok hasznodra nem leszek, de volt valamilyen kenyér, amit a dédim íróval és volt amit kovászos uborkalével készített víz helyett. Sajnos már nem tudom megkérdezni, mert nagyon régen meghalt. Ő nem volt orosz, hanem felvidéki, tótokkal körülvéve, így rengeteg tót recept ragadt rá.
Lehet, hogy a te "szovjet savanyú kenyered" is valami ilyesmi.
Teljes kiőrlésű rozs lesz az, savanyú kovásszal!
Nem hiszem, hogy ilyen nagy tételben sokat variáltak volna!
https://www.youtube.com/watch?v=tTGT2P-zsGg
Szerintem ezt keresed
A leírásod alapjàn két kenyér jutott eszembe:
1. "fehérorosz kenyér" azaz белорусский хлеб
2. "litván kenyér" azaz литовский хлеб
Én Ukrajnában éltem és ott minden boltban megtalálhatóak voltak. Itthon szerintem érdemes megnézni ezekben a specializált orosz boltokban.
Ha tudsz oroszul rá tudsz keresni a receptre. Magyarul aligha találsz infót.
#3
Kimaradt a válaszomból egy, meglehet csak számomra és a velem elkorosodottak számára nyilvánvaló dolog, hogy【magyarországi】szovjet laktanyákban...
Egyúttal mindenkinek is köszönöm a válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!