Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi lehet a sütési receptje...

Mi lehet a sütési receptje annak a négyzethasáb formájú, setétbarna, savanyúsan ízletes kenyérnek, amit anno a szovjet laktanyákban adtak pl. a borscshoz, vagy az uborkaleveshez?

Figyelt kérdés
A feleségem rendszeresen süt itthon sokféle kenyeret és a kérdésben leírt orosz/ukrán kenyérre is kipróbált már több receptet. Mindegyik jó, de egyik se olyan savanyúsan ízletes, mint amilyenre emlékszem.

2022. jan. 24. 20:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
83%

Kedves Kérdező, sok hasznodra nem leszek, de volt valamilyen kenyér, amit a dédim íróval és volt amit kovászos uborkalével készített víz helyett. Sajnos már nem tudom megkérdezni, mert nagyon régen meghalt. Ő nem volt orosz, hanem felvidéki, tótokkal körülvéve, így rengeteg tót recept ragadt rá.

Lehet, hogy a te "szovjet savanyú kenyered" is valami ilyesmi.

2022. jan. 24. 21:58
 12/26 anonim ***** válasza:
82%

Teljes kiőrlésű rozs lesz az, savanyú kovásszal!

Nem hiszem, hogy ilyen nagy tételben sokat variáltak volna!

2022. jan. 24. 22:02
 13/26 anonim ***** válasza:
2022. jan. 24. 22:19
 14/26 anonim ***** válasza:
82%

A leírásod alapjàn két kenyér jutott eszembe:

1. "fehérorosz kenyér" azaz белорусский хлеб

2. "litván kenyér" azaz литовский хлеб

Én Ukrajnában éltem és ott minden boltban megtalálhatóak voltak. Itthon szerintem érdemes megnézni ezekben a specializált orosz boltokban.

Ha tudsz oroszul rá tudsz keresni a receptre. Magyarul aligha találsz infót.

2022. jan. 25. 00:12
 15/26 anonim ***** válasza:
75%
Megöl a kíváncsiság, hogy mi ez a fekete kenyér, de szerintem a linkelt receptek egyike sem az. Ha katonaság és pláne, ha szovjet, akkor valami hót egyszerű dolognak kell lennie, hitvány alapanyaggal.
2022. jan. 25. 03:45
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Recept nyilván van egyszerűbb meg igényesebb formában is. Én is ettem ilyet Moszkvában ezer évvel ezelőtt, de az "szállodai" minőség volt. Tényleg finom :)
2022. jan. 25. 09:20
 17/26 anonim ***** válasza:
84%

Azt hiszem, ez a recept igen közel lehet hozzá:

[link]

2022. jan. 25. 11:19
 18/26 anonim ***** válasza:
76%
17: én is ezt a borogyínóit linkeltem (magyarul) tegnap - de a kérdező szerint ez sem az igazi....
2022. jan. 25. 11:21
 19/26 A kérdező kommentje:

Kimaradt a válaszomból egy, meglehet csak számomra és a velem elkorosodottak számára nyilvánvaló dolog, hogy【magyarországi】szovjet laktanyákban...

Egyúttal mindenkinek is köszönöm a válaszát!

2022. jan. 25. 11:58
 20/26 anonim ***** válasza:
84%
Ha nincs messze tőled Nyíregyháza, gyere ki egyszer a KGST piacra, tele van ukrán árusokkal, árulnak is fekete kenyeret, meg lehetne tőlük kérdezni a titkot.
2022. jan. 25. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!