Tudna valaki olyan receptet mondani amihez nem kell sütés? Sok választ szeretnék bátran írjatok!





Házi csokipuding
Hozzávalók: 1 l tej, 2 ek. cukor, 2 tojássárgája, 20 dkg étcsoki, 2 dkg vaj.
Elkészítése: Egy tálba felverjük a tojássárgákat, majd a langyos tejet hozzáöntjük és folyamatosan kevergetjük. Takaréklángon sűrűre főzzük. Az étcsokit kis darabokra vágjuk, beledobjuk a tejbe, elkeverjük a vajjal, majd robotgéppel habosra verjük, tálkákba rendezzük, majd kihűtjük.
Csokoládébombák
Hozzávalók: 1 l tej, 25 dkg búzadara, 5 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 1 kk. reszelt citromhéj, 15 dkg háztartási csoki vagy csoki ízű búzadara.
Elkészítése: A tejben, állandóan kevergetve sűrűre főzzük a búzadarát és a cukorral ízesítjük. A tűzről levéve, közékeverjük a mazsolát meg a reszelt citromhéjat és ha kihűlt, vizes kézzel apró golyókat formázunk belőle. Egyenként reszelt csokiba hempergetjük és hagyjuk megdermedni.
Kókuszos ostyacsík
Hozzávalók: 1csomag ostya (6 lap), 10 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg kókuszreszelék.
Elkészítése: Habosra verjük a vajat a cukorral, és a kókuszreszeléket meg a vaníliás cukrot hozzáadva, 2-2 lapot összeragasztunk vele. Hosszú, 1 cm széles csíkokra vágjuk.





Különleges jégbomba
Hozzávalók: 5 dl tejszín, 2 szelet ananászbefőtt, 1 ek. cukor, 8 dkg főzőcsoki, 1 ek. eperdzsem, 3-5 dkg mandula, 6 dkg porcukor, 2 kk. zselatin, tejszínhab.
Elkészítése: Apróra vágjuk az ananászt, összekeverjük a cukorral és 5 percig főzzük. Kemény habbá verjük a tejszínt, összekeverjük a vízben áztatott, felfőzött zselatinnal, és 3 tálba osztjuk. Az első tálban lévő habot vízfürdőn felolvasztott csokival keverjük össze, a második tálban lévőt az ananásszal meg a durvára vágott mandulával, a harmadik adag tejszínhabot az eperdzsemmel. A kivizezett formát csokis habbal béleljük ki, erre öntjük az epreset, végül az ananászosat. Mélyhűtőben fagyasztjuk, majd tálalás előtt a formát egy pillanatra meleg vízbe állítjuk, így könnyen tálra csúsztathatjuk. Tejszínhabbal díszítjük.





Csokoládés finomság
Hozzávalók: -20 dkg babapiskóta, 1 tojás sárgája (de 2 is lehet), 1 l tej, 10-15 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé, 8 ek. keményítő, nescafe kb. 4 ek., 2 ek rum.
Elkészítése: A tejet és a tojássárgát összekeverem, felteszem a gázra, közben állandóan keverem. Mikor már forr, beletördelem a csokoládét, hozzáöntöm a cukrot, és tovább főzöm, kisebb lángon, míg a csoki elolvad. A keményítőt kevés vízzel kikeverem, majd a csokis tejhez öntöm. Egyszer felforralom, majd félrehúzom. Ha túl híg lenne, még lehet hozzá keményítőt tenni, ismét felforralva. A kávét a vízzel és rummal kikeverem, majd ebbe mártom a babapiskótát. De épp csak mártani szabad, nem kell benne állnia! Ezután jön a rétegezés: Egy magas peremű nagyobb edénybe, egy sor kávés piskótát teszek, erre ráöntöm a krém felét. Ismét a kávés piskóta , majd a krém jön. Ha már nem meleg az édesség, mehet a hűtőbe, egy pár órára.





Hideg kutya
Hozzávalók: 25dkg porcukor, 25dkg Rama, 2 tojás, 1cs. mazsola (rumba áztatott), 2 ek. kakaópor, 1 cs. nápolyi lap.
Elkészítése: Az egészet gőz fölött kell összekeverni! 1 cs nápolyi lapot összetörni és
összekeverni az öntettel. Zsírozott őzgerinc formába tenni.1 órára hűtőbe tesszük. Sréhen felvágjuk és kókuszban megforgatjuk.
Kekszes süti
Hozzávalók: 2 csomag háztartási keksz, 2 csomag puding - lehetőleg különböző, 1 l tej - a puding elkészítéséhez, 1 nagy pohár tejföl, 7 ek. cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag ízesített zselatin – tetszőleges, gyümölcs ízlés szerint.
Elkészítése: Egy közepes tepsi alját kirakom keksszel, ráöntöm az egyik pudingot. Lehet melegen is, könnyebben megpuhul. Következik egy újabb sor keksz, majd jöhet a tejföl, amit a cukorral és a vaníliás cukorral eldolgoztam, erre szintén egy sor keksz. Most a másik puding jön, erre ismét keksz. A felső sor kekszre bármilyen gyümölcs mehet, ezt pedig leöntöm az ízesített zselatinnal. A zselatin elkészítése a tasak leírása szerint történik. Ha lehűlt kellően, hűtőben tovább hűtöm. Kb. 4-5 óra és kiválóan szeletelhető.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!