Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudna valaki olyan receptet...

Tudna valaki olyan receptet mondani amihez nem kell sütés? Sok választ szeretnék bátran írjatok!

Figyelt kérdés
2010. szept. 9. 17:36
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
33%

Házi csokipuding


Hozzávalók: 1 l tej, 2 ek. cukor, 2 tojássárgája, 20 dkg étcsoki, 2 dkg vaj.

Elkészítése: Egy tálba felverjük a tojássárgákat, majd a langyos tejet hozzáöntjük és folyamatosan kevergetjük. Takaréklángon sűrűre főzzük. Az étcsokit kis darabokra vágjuk, beledobjuk a tejbe, elkeverjük a vajjal, majd robotgéppel habosra verjük, tálkákba rendezzük, majd kihűtjük.



Csokoládébombák



Hozzávalók: 1 l tej, 25 dkg búzadara, 5 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 1 kk. reszelt citromhéj, 15 dkg háztartási csoki vagy csoki ízű búzadara.

Elkészítése: A tejben, állandóan kevergetve sűrűre főzzük a búzadarát és a cukorral ízesítjük. A tűzről levéve, közékeverjük a mazsolát meg a reszelt citromhéjat és ha kihűlt, vizes kézzel apró golyókat formázunk belőle. Egyenként reszelt csokiba hempergetjük és hagyjuk megdermedni.



Kókuszos ostyacsík


Hozzávalók: 1csomag ostya (6 lap), 10 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg kókuszreszelék.

Elkészítése: Habosra verjük a vajat a cukorral, és a kókuszreszeléket meg a vaníliás cukrot hozzáadva, 2-2 lapot összeragasztunk vele. Hosszú, 1 cm széles csíkokra vágjuk.

2010. szept. 10. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/27 anonim ***** válasza:
33%

Különleges jégbomba


Hozzávalók: 5 dl tejszín, 2 szelet ananászbefőtt, 1 ek. cukor, 8 dkg főzőcsoki, 1 ek. eperdzsem, 3-5 dkg mandula, 6 dkg porcukor, 2 kk. zselatin, tejszínhab.

Elkészítése: Apróra vágjuk az ananászt, összekeverjük a cukorral és 5 percig főzzük. Kemény habbá verjük a tejszínt, összekeverjük a vízben áztatott, felfőzött zselatinnal, és 3 tálba osztjuk. Az első tálban lévő habot vízfürdőn felolvasztott csokival keverjük össze, a második tálban lévőt az ananásszal meg a durvára vágott mandulával, a harmadik adag tejszínhabot az eperdzsemmel. A kivizezett formát csokis habbal béleljük ki, erre öntjük az epreset, végül az ananászosat. Mélyhűtőben fagyasztjuk, majd tálalás előtt a formát egy pillanatra meleg vízbe állítjuk, így könnyen tálra csúsztathatjuk. Tejszínhabbal díszítjük.

2010. szept. 10. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/27 anonim ***** válasza:
33%

Csokoládés finomság


Hozzávalók: -20 dkg babapiskóta, 1 tojás sárgája (de 2 is lehet), 1 l tej, 10-15 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé, 8 ek. keményítő, nescafe kb. 4 ek., 2 ek rum.

Elkészítése: A tejet és a tojássárgát összekeverem, felteszem a gázra, közben állandóan keverem. Mikor már forr, beletördelem a csokoládét, hozzáöntöm a cukrot, és tovább főzöm, kisebb lángon, míg a csoki elolvad. A keményítőt kevés vízzel kikeverem, majd a csokis tejhez öntöm. Egyszer felforralom, majd félrehúzom. Ha túl híg lenne, még lehet hozzá keményítőt tenni, ismét felforralva. A kávét a vízzel és rummal kikeverem, majd ebbe mártom a babapiskótát. De épp csak mártani szabad, nem kell benne állnia! Ezután jön a rétegezés: Egy magas peremű nagyobb edénybe, egy sor kávés piskótát teszek, erre ráöntöm a krém felét. Ismét a kávés piskóta , majd a krém jön. Ha már nem meleg az édesség, mehet a hűtőbe, egy pár órára.

2010. szept. 10. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/27 anonim ***** válasza:
33%

Hideg kutya


Hozzávalók: 25dkg porcukor, 25dkg Rama, 2 tojás, 1cs. mazsola (rumba áztatott), 2 ek. kakaópor, 1 cs. nápolyi lap.

Elkészítése: Az egészet gőz fölött kell összekeverni! 1 cs nápolyi lapot összetörni és

összekeverni az öntettel. Zsírozott őzgerinc formába tenni.1 órára hűtőbe tesszük. Sréhen felvágjuk és kókuszban megforgatjuk.



Kekszes süti


Hozzávalók: 2 csomag háztartási keksz, 2 csomag puding - lehetőleg különböző, 1 l tej - a puding elkészítéséhez, 1 nagy pohár tejföl, 7 ek. cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag ízesített zselatin – tetszőleges, gyümölcs ízlés szerint.

Elkészítése: Egy közepes tepsi alját kirakom keksszel, ráöntöm az egyik pudingot. Lehet melegen is, könnyebben megpuhul. Következik egy újabb sor keksz, majd jöhet a tejföl, amit a cukorral és a vaníliás cukorral eldolgoztam, erre szintén egy sor keksz. Most a másik puding jön, erre ismét keksz. A felső sor kekszre bármilyen gyümölcs mehet, ezt pedig leöntöm az ízesített zselatinnal. A zselatin elkészítése a tasak leírása szerint történik. Ha lehűlt kellően, hűtőben tovább hűtöm. Kb. 4-5 óra és kiválóan szeletelhető.

2010. szept. 10. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/27 anonim ***** válasza:
33%
Nah ennyi! :) Remélem nem mentem már az agyadra! :)
2010. szept. 10. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat főleg annak aki olyan sokat írt nekem. kevés ember veszi a fáradságot hogy segitsen vagy ilyen sokat írjon mint ő mindenkinek köszi!:)
2010. szept. 11. 12:20
 27/27 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,és a fáradozást!
2010. nov. 23. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!