Tudna valaki olyan receptet mondani amihez nem kell sütés? Sok választ szeretnék bátran írjatok!





Körte túróval töltve
Hozzávalók: 10 db körte, 2 tojás, 2 ek, cukor, 1 citrom, 1 lime, 3 dkg vaj, 25 dkg túró, 5 dkg reszelt fehércsoki, rumban áztatott mazsola, 1 dl vörösbor, 1 narancs, 2 g porcukor.
Elkészítése: A tojások sárgáját eldolgozzuk a cukorral, míg habos nem lesz. A reszelt citromhéjat és limehéjat, a vajat, túrót, reszelt csokit, a rumba áztatott mazsolát összedolgozzuk és 10 percre hűtőbe tesszük. A citromot, limeot felkarikázva, cukrozva a borban összeforralt vízbe dobjuk. A körtéknek talpakat vágunk, majd kettévágjuk és közepüket karalábévájóval kivájjuk. A borban megpároljuk. Közepébe töltjük a tölteléket, rá a kis narancsszeletek, díszítjük a lime és citromhéjjal, na meg porcukorral.
Narancsos piskóta I.
Hozzávalók: 2 dl tejszín, 1 tubus növényi tejszínhab, 1 pohár natúr joghurt, 4 narancs, 1 lime, 5 dkg porcukor, piskóta, 2 dl narancslé, kevés narancslikőr.
Elkészítése: Felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a joghurtot, tejszínhabot, lime- és narancshéjat, a cukrot, habverővel összekeverjük. A narancsot meghámozzuk és felszeleteljük karikára. A piskótát 3 felé vágjuk keresztben, tálba tesszük, öntünk rá narancslé és likőr keveréket, majd vastagon megkenjük habbal, rá narancskarika, kevés hab és így tovább. Hűtőbe tesszük, szeletelés után limemal díszítjük.





Hozzávalók: 6 tojás, 50 dkg mascarpone, 1 dl üres kávé, likőr, babapiskóta, csokireszelék.
Elkészítése: A tojások sárgáját a sajttal fehéredésig felverem, míg össze nem áll, ha nem csomós, akkor jó. A kávéhoz öntök egy kevés likőrt, belemártogatom a babapiskótát és egy tál aljára rétegezem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd lassan beledolgozom a mascarponés krémbe. Ezt rétegezem a piskótára, majd ismét piskóta, krém, csokireszelék.
Fitt reggeli
Hozzávalók: 1 citrom, 3 vékony új répa, 1 savanykás alma, 1 fürt kékszemű szőlő, 2 ek. natúr joghurt, 1 tk. méz, 4 dkg kukoricapehely, 1 tk. apróra vágott dió, ízlés szerint tej.
Elkészítése: A citrom levét kifacsarjuk, a répát lereszeljük, az almát vékony csíkokra vágjuk. Mindkettőt megcsepegtetjük citromlével. Összekeverjük a joghurtot a maradék citromlével és a mézzel. A répát, az almát és a szőlőt elkeverjük kukoricapehellyel, a tetejére öntjük a joghurtkrémet és megszórjuk a dióval. Ízlés szerint tejet öntünk rá.
Narancsos piskóta II.
Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, 1 csomag vanília pudingpor, 2 narancs, 1 citrom reszelt héja és leve, 8 ek. víz, 4 ek. rum, 6 ek. cukor, ½ l tej.
Elkészítése: A pudingot megfőzzük. A narancsok és a citrom héját lereszeljük. A citrom levéhez hozzáadjuk a vizet, rumot és a maradék cukrot, összeforraljuk, kihűtjük. Ebbe mártogatjuk a babapiskótát. A narancsot gerezdekre szedjük, a hártyát lefejtjük. Egy jénai tálba rétegezzük a babapiskóta, puding, narancsdarabok, stb… Pár órára hűtőbe tesszük.
Pénztárcakímélő tiramisu
Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, 1 csomag vanília puding, 5-7 ek. cukor, ½ l tej, 1 tk. zselatinpor, 1 kis doboz tejföl vagy natúr joghurt, 1 bögre erős kávé (tej és cukor nélkül), rum ízlés szerint, tetejére kakaópor.
Elkészítése: A pudingot cukorral megfőzöm és közben belekeverem a zselatint. Amikor már nem teljesen forró, habverővel hozzákeverem a tejfölt vagy a joghurtot. A piskótákat belemártom a rumos kávéba, tányér aljára helyezem, rá a krém erre a kakaópor. Fél napot hűtőben pihentetjük, utána lehet csak szépen szeletelni. (Minél zsírosabb a tejföl, annál jobban hasonlít az eredetire!)





Eperkrém
Hozzávalók: ½ kg eper, 1 ek. zselatinpor, 15 dkg cukor, 4 tojás.
Elkészítése: 6 evőkanálnyi vizet felforralunk. 6 evőkanál hideg vízben kikeverjük a zselatinport, és hozzáadjuk a felforralt vízhez. Belekeverjük a megmosott, megpucolt, összetört epret. Az egészet hagyjuk hűlni addig, amíg elkezd összeállni. A cukrot 2 evőkanál hideg vízzel addig főzzük, míg cseppjei hideg vízbe cseppentve labdákba nem állnak. Ezután azonnal hozzákeverjük a tojások fehérjét, és addig keverjük, amíg le nem hűl.
A lehűlt tojásfehérjés szirupot a zselatinos eperhez keverjük. Formába töltjük, hűtőbe helyezzük, és teljesen megdermesztjük.
Csokoládés ostyatorta
Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2-3 marék kókuszreszelék, 2 marék puffasztott rizs, 4-5 ostyalap, 40 dkg krémsajt, diónyi vaj.
Elkészítése: A vajat és a csokoládét felolvasztom - a legegyszerűbb a mikróban -, és ha langyosra hűlt, kanalanként belekeverem a krémsajtot és a kókuszreszeléket. Két ostyalapot (az enyém meglehetősen nagyméretű volt, kb.15-20 cm a rövidebbik oldala, a hosszú pedig mint a sütőbe való tepsi) vékonyan megkenek a krémmel, és a maradék krémbe belekeverem a puffasztott rizst. Az egyik megkent lapra nyomok egy újabb ostyalapot, és rákenem a puffasztott rizses krémet (lehet a rizses krémet egy újabb lappal elválasztani, én egyben rákentem az egészet), a tetejére teszek egy újabb ostyalapot, és végül krémes oldalával lefelé befedem a félretett, már megkent darabbal. Az egész tetejére egy tepsit teszek, rápakolok pár nagy és nehéz könyvet, és pár órára úgy hagyom. Csíkokra vágom, és hűtőben tárolom. Elég nagy adag, nekünk pár napig kitartott ez a mennyiség.





Herőke
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 tojás, 1 mkk. szódabikarbóna, 3 cl rum, 1 tejföl.
Elkészítése: Ezeket összekeverjük, majd fél órát pihentetjük. Mikor letelt a fél óra, vékonyra elnyújtjuk, herőkevágóval elvagdossuk, majd forró olajba világos barnára sütjük. A végén megszórjuk ízlés szerint porcukorral. Ebből kb. 30 darab készíthető.
Húsvéti fánk
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 1 tojás, 2 dl natúr joghurt, 5 dkg cukor.
Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáütünk egy tojást, belekeverjük a joghurtot, a cukrot és az egészet alaposan összedolgozzuk. A masszát kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük. Porcukorral megszórjuk tálalás előtt.





Barackos álom
Hozzávalók: 1 kivi, 2 fél barack /konzerv/, 2 ek. citromlé, 1 tk. porcukor, ½ pohár natúr joghurt, 7,5 dkg túró, 3 ek. tej+ízlés szerint, 4 dkg gabonapehely vagy müzli.
Elkészítése: A kivit 4-be, majd szeletkékre vágjuk. A barackot kisebb darabokra vágjuk, a citromlével és a cukorral, majd villával összetörjük. A joghurtot a túróval és a tejjel simára keverjük. A müzlit mélytányérba szórjuk, ráöntjük a túrós és a barackos keveréket és rátesszük a kivi szeleteket.
Angol eperhab
Hozzávalók: 50 dkg eper, kevés narancslikőr, pár db habcsók, porcukor, tejszínhab.
Elkészítése: Az epret összeturmixoljuk a narancslikőrrel, a habcsókokat összetörve adjuk hozzá és gyengéden összekeverjük vele. A tejszínhabot a porcukorral, majd az egésszel összeforgatjuk.





Gyümölcsös túrókrém
Hozzávalók: 25 dkg krémtúró, 2 tojássárga, 2 nagy jonatán alma, 1 narancs, 2 kk. cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 db babapiskóta vagy 8 szem keksz.
Elkészítése: Simára keverjük a reszelt almát a narancs levével, a tojássárgával, a túróval, cukorral és belemorzsoljuk a piskótát vagy a kekszet. A vaníliás cukorral ízesítjük és kis tányérkákba osztva, jégbe hűtve tálaljuk.
Gyümölcsös csokoládékrém
Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 l tej, 10 dkg étcsoki, 2 csapott ek. liszt, 3 ek. porcukor, 5 dkg mazsola, rum; tetejére: 2 banán vagy narancs, 2 dl édes tejszínhab.
Elkészítése: Kikeverjük a tojássárgát a cukorral meg a liszttel. Közben felforraljuk a tejet a csokival, langyosra hűtjük és apránként adjuk a cukros tojássárgához. Visszatesszük a tűzre és állandóan keverve, sűrűre főzzük. A tűzhelyről levéve, még forrón közékeverjük a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjéket. Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni, majd a rumba áztatott mazsolával gazdagítjuk és közékeverjük az egyik megtisztított, felszeletelt banánt vagy narancsot. Talpas poharakba osztjuk, tetejét édes tejszínhabbal díszítjük és mindegyiket 1-1 banán vagy narancsszeletekkel koronázzuk.





Diós golyók
Hozzávalók: 14 dkg cukor, 14 dkg őrölt dió vagy mandula, 4 ek. rum, reszelt csoki vagy csokis tortadara.
Elkészítése: Épp csak annyi vizet öntünk a cukorhoz, hogy felolvadjon és nagyon sűrű sziruppá főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a diót, rummal ízesítjük és vizes kézzel apró golyókat formázunk belőle. Reszelt csokiba forgatjuk.
Tejszínes diókrém
Hozzávalók: 4 tojás, 1 l tej, 22 dkg cukor, 20 dkg dió, 1 csomag babapiskóta, 1 ü. meggy vagy őszibarackbefőtt, 2 dl tejszín, ½ citrom reszelt héja, 1 cs. vaníliás cukor, 2 ek. rum.
Elkészítése: Kikeverjük a tojásokat 20 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, citromhéjjal és egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, apránként öntjük hozzá a tojásos keveréket és a tűzre visszatéve, tovább keverve, sűrű keményre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a darált diót. A tál alját babapiskótával rakjuk ki, meglocsoljuk kevés befőttlével meg rummal, erre terítjük a kimagozott befőttet és tetejére simítjuk a diókrémet. A maradék cukorral kemény habbá verjük a tejszínt és ezzel díszítjük a diókrémet.





Kecskeméti barackpuding
Hozzávalók: 4 dl tej+ 0,5 dl, 5 dkg cukor, 4 tojás, 10 dkg liszt, 2 dl tejszín, 2 ek. porcukor, narancs, citrom, 30 dkg magozott sárgabarack, zselatin, 0,5 dl barackpálinka.
Elkészítése: Felteszünk tejet melegedni, amibe kevés kristálycukrot szórunk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájából krémet készítünk. A sárgákat a maradék kristálycukorral simára keverjük. Kevés lisztet, és tejet adunk hozzá, majd a forrásban lévő cukros vízhez öntjük. Ez lesz a puding alapja. Gyakori kevergetés mellett újraforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a krémet, és alaposan elkeverjük. Ízesítjük porcukorral, narancs- és citromhéjjal. Belekockázzuk a sárgabarackot. Feloldott zselatint, és kevés barackpálinkát adunk hozzá. Az egészet átkeverjük, majd fóliával kibélelt formákba töltjük, és hűtőben 3-4 órán keresztül dermesztjük.
Tálaláskor egy tányérra borítjuk a pudingot, tejszínhabbal, és gyümölcsökkel díszítjük, majd fehércsokit reszelünk rá.





Madártej
Hozzávalók: 5 tojás, 1 l tej, 3 ek. cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 rúd vanília.
Elkészítése: A tejet felrakjuk forrni a vaníliarúddal, és közben kettéválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjéből kis kanállal gombócokat szaggatunk a tejbe. Egy pillanat alatt átforgatjuk, és már vesszük is ki belőle. Mikor az összes habbal végeztünk, a cukros tojássárgáját a vaníliás tejbe öntjük, és összeforraljuk. A vaníliás tejet tálaláskor ráöntjük a kifőzött habra.
Puncsos keksz szelet
Hozzávalók: háztartási keksz (ne a kereket), 1 csomag rumpuncs ízű pudingpor, 1 csomag csokoládés pudingpor, 25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 8 dl tej.
Elkészítése: A pudingokat 4-4 dl tejben, 2-2 ek. cukorral felfőzzük. A margarint cukorral habosra keverjük, elfelezzük, az egyik felét a csokis, a másik felét pedig a puncsos pudingba keverjük. Egy tepsibe teszünk egy sor, mézzel elkevert langyos tejbe mártogatott kekszet, erre kenjük ( még melegen ) a csokis krémet, újabb sor keksz következik és rákenjük a puncsos krémet. Tetejét megszórhatjuk tortadarával, vagy reszelt csokival. 30*22 cm-es tepsiben készül.





Őzgerinc
Hozzávalók: 1 cs. bármilyen ízű pudingpor, 25 dkg margarin, 2 tojás, 30 dkg porcukor, 10 dkg durvára vágott dió, 4 ek. kakaó, 1 cs. babapiskóta.
Elkészítése: Felolvasztjuk a margarint, simára verjük benne a tojásokat, a porcukrot, kakaót, végül a pudingport és a diót. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd alufóliával kibélelt formába, a babapiskótával rétegezve úgy rakjuk le, hogy alulra, felülre krém kerüljön. Legalább egy fél napig hideg helyen szikkadni hagyjuk, és tálaláskor mindig csak annyit vágunk le belőle, amennyit egyszerre tálra rakunk.
Rakott puding
Hozzávalók: 5 dl tej, 1 cs. vaníliás vagy csokis pudingpor, 1 cs. babapiskóta, 15 dkg gesztenyemassza, 5 dkg mazsola, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 ek. rum.
Elkészítése: Pudingot főzünk és langyosra hűtjük. A masszát kikeverjük a vajjal és adunk hozzá 2-3 ek. pudingot is. Egy mély üvegtál aljára terítjük a puding felét, erre sorba rakjuk a babapiskóta felét. Rásimítjuk a gesztenyekrémet, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával. Erre megint 1 sor babapiskótát rakunk és az egészet bevonjuk a maradék pudinggal. 1 napra hűtőbe tesszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!