Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Irnátok olyan beijgli receptet...

Irnátok olyan beijgli receptet, aminek sűtés után másnap is puha marad a tésztája?

Figyelt kérdés
Sajna karácsonykor nem sikerült,kemény lett.és szeretnénk végre finomat enni.köszönöm
2010. jan. 2. 19:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Anyu a Horváth Ilonából szokta csinálni és jó sokáig puha (még most is van belőle egy kicsi és még puha volt). Annyit változtat csak hogy megkétszerezi a töltelék:tészta arányt. Tárolni pedig lefóliázva vagy dobozban érdemes, hűvös helyen, lehetőleg nem fölvágva.

Ez egy beszkennelt onlnie Horváth Ilona: [link]

Ha jól emlékszem, a sütemények fejezetben van az élesztős omlós tésztáknál.

2010. jan. 2. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Még csak annyit, hogy nem bejgli hanem diós és mákos patkó néven van benne, a 255-dik oldalon. Egyébként a töltelék trükkös, ha nincs felfőzve akkor hajlamos kemény lenni (a "horvátilona" jó ilyen szempontból).
2010. jan. 2. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia! Én is ezt az élesztős linzertésztát használom (fél kg liszt, 25 dkg margarin, 1 tojás, fél kocka élesztő, kevés tej és cukor, csipet só), ebből 4 rúd bejgli lesz és még egy hét múlva is omlós. Az élesztő futtatásával sem bajlódom, egyszerűen belemorzsolom a lisztbe, hozzágyúrom a többit és konyharuhával letakarva meleg helyre teszem kb.1 órát pihenni. Utána 4 felé osztom, egyenként kinyújtom, megkenem a töltelékkel és feltekerem. Elkevert tojással megkenem, jól megszúrkálom és mehet a sütőbe. Kb. 5 perc múlva újra megkenem tojással - ettől lesz szép, márványos és most már nem bántom amíg el nem készül. A tölteléket magam csinálom, nem követem a könyveket és viszonylag keveset méricskélek: diós: kb.30 dkg darált dió, egy jó marék mazsola, reszelt citromhéj, pici fahéj, kevés rumaroma, porcukor, annyi tej, hogy főzés közben (kis lángon, különben odaég!) összeálljon. Mákos: kb.25-30 dkg darált mák, kb.15 dkg porcukor, reszelt citromhéj, egy jó marék mazsola, és annyi tej, hogy főzéskor összeálljon. A tölteléket mindig érdemes kóstolgatni, úgy biztosan finom lesz. Még egy trükk: pár éve a töltelék alá kenek egy kis házi lekvárt a tésztára: s.barackot a diósba, szilvát a mákosba. Valami elképesztően finom!
2010. jan. 3. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!