Tudna valaki olyan receptet mondani amihez nem kell sütés? Sok választ szeretnék bátran írjatok!
Kókuszgolyó. :)
50 dkg háztartási (darált) keksz, 10 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor, 1 mokkáskanál rum, 1 csomag kókuszreszelék. Én kis tejet is szoktam beletenni.
A kekszet ledarálod vagy daráltat veszel, hozzáadod a cukrot, a kakaót és a vajat. Jól összedolgozod és golyókat formálsz belőle, majd a kókuszreszelékbe beleforgatod.
Nah, akkor bennem emberedre találtál! :)
Írok rengeteg receptet neked, amihez nem kell sütni semmit! :)
Túrótorta piros gyümölcsökkel
Hozzávalók: ½ kg sovány túró, 4 dl kefir, 2 dl cukormentes tejszín, 2 dkg zselatin, édesítőszer, 30 dkg piros gyümölcs.
Elkészítése: A túrót villával áttörjük, összekeverjük a kefirrel, az édesítőszerrel, majd a habbá vert tejszínnel. A zselatint 1 dl vízzel felmelegítjük és a túrómasszába keverjük, majd egy tortaformába öntjük. Hűtőbe tesszük és amikor a zselatin megkötött, rászórjuk a gyümölcsöket.
Banán köntösben, mézes, citromos mandarinnal
Hozzávalók: 4 banán, 2 tojás, 1 dl tej, 1 kk. cukor, őrölt fahéj, 15 dkg liszt, 4 mandarin, 1 citrom, 2 ek. méz, 1 dl fehérbor, csipet só, citromfű vagy mentalevél a díszítéshez.
Elkészítése: A tojások sárgájából és a lisztből, a cukorral és egy kis fahéjjal sűrű masszát keverünk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és fellazítjuk vele a tésztát. A banánokat először keresztbe, majd félbe vágjuk és egy kevés lisztben megforgatva, belemártjuk a masszába. Bő, forró olajban ropogósra sütjük. Egy másik serpenyőben elkezdjük pirítani a cikkekre szedett mandarint, felöntjük mézzel, fehérborral és pár percig pároljuk. Egy citrom levével pikánsabbá tehetjük. Tálaláskor a tányér közepére halmozzuk a mandarinos ragut, rátesszük a sült banánokat, megszórjuk porcukorral és citromfűvel vagy mentalevéllel díszíthetjük.
Még mindig én! :)
Kávés torta mascarponéval és túróval
Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, 15 dkg vaj, 1 nagy doboz mascarpone, 0,5 dl tejszín, 4 kk. nescafe, 2 csomag zselatin, 20 dkg cukor, 25 dkg túró, 2 csomag vaníliás cukor, csokiforgács.
Elkészítése: A babapiskótát összetörjük, majd összekeverem a vajjal és egy tortaforma aljába teszem, mehet hűtőbe. Közben a tejszín felét keményre verem, belekeverem a kevés forró vízben a nescafet, majd a mascarpone felét és 10 dkg cukrot, végül a zselatint. Jól elkeverem és a tortaformában lévő tészta tetejére simítom. Pár percre hűtőbe teszem. Közben a maradék tejszínt keményre verem, a maradék mascarponét és túrót is belekeverem, majd a maradék cukrot és a zselatint. Ezt a kávékrém tetejére simítom, majd éjszakára hűtőbe teszem. Másnap leveszem róla a formát és csokiforgáccsal díszítem.
Csoki szalámi (szilveszteri menü)
Hozzávalók: 2/3 csésze cukor, 2 tojás, 1 és 1/8 csésze kakaópor, 1 ek. vaj, 14 dkg csokis gabonapehely, 1/3 csésze őrölt mandula.
Elkészítése: A cukrot a tojássárgával habosra verjük. Hozzáadjuk az egész tojást és az olvasztott vajat, majd beletördeljük a gabonapelyhet. Összekeverjük az egészet, majd beletesszük az őrölt mandulát, a kakaóport, összegyúrjuk és golyókat formázunk belőle. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
Csokipudingos keksz
Hozzávalók: 1 tasak csokis pudingpor, 1 csapott ek. liszt, 3 ek. porcukor, ½ liter tej, 1 zacskó kerek keksz.
Elkészítése: A pudingport összekeverjük a liszttel, porcukorral, a tejjel és felforraljuk. Az elkészült pudinggal megkenjük a kekszet és egy másik keksszel lefedjük. Addig pakoljuk egymás után, míg csak lehet. Hűtőbe tesszük és ha a keksz megszívja magát és könnyen szeletelhetővé válik, akkor ferde szeleteket vágunk belőle, hogy a süti csíkos legyen.
Csokis mascarpone kehely
Hozzávalók: 25 dkg mascarpone krémsajt, 4 tojás, 4 dl tejszín. 5 dkg cukor, 20 dkg étcsoki, 4 adag presszó kávé, 10 dkg babapiskóta, 4 dkg kókuszreszelék, 5 cl narancslikőr.
Elkészítése: Az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját is kevés cukorral fehéredésig verjük. A kókuszreszeléket egy serpenyőben megpirítjuk. A cukros tojássárgához hozzákeverjük a mascarpone sajtot, valamint a hideg tejszínből vert kemény habot. A masszába fokozatosan belekeverjük a fehérjehabot is. Ezután a keverék 1/3-át félretesszük, a maradékhoz pedig presszókávét, valamint narancslikőrt teszünk. A massza felét ismét félretesszük, a maradékba belekeverjük az olvasztott csoki felét, illetve teszünk bele az pirított kókuszreszelékből is. A 3-féle mascarpone krémet kelyhekbe rétegezzük. A babapiskóták egyik végét csokiba, majd a kókuszreszelékbe mártjuk és az egészet a krémbe nyomjuk úgy, hogy csak a sapkája látsszon ki belőle. Lehetőség szerint néhány órára hűtőben pihentessük és csak azután fogyasszuk.
Hozzávalók: 2 nagyobb banán, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált keksz, 14 dkg kókuszreszelék + kókuszreszelék a hempergetéshez.
Elkészítése: A banánokat villával összetöröm, majd hozzákeverem a cukrot, a kekszet és a kókuszt. Csinos kis golyókat formálunk belőle és kókuszba forgatjuk, végül muffinpapírba teszem őket.
Kókuszos kekszes
Hozzávalók: 25-30 dkg háztartási keksz, 2 tojás, 2 csomag kókusz ízű pudingpor, 9 ek. cukor, 1 ek. liszt, 12,5 dkg margarin, 7 dl tej, 1 csomag zselatin, 10 dkg kókuszreszelék; a tetejére: 1 tábla tejcsokoládé + 1 ek. olaj, kókuszreszelék.
Elkészítése: A pudingport, a zselatint, cukrot, a tojások sárgáját és a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a margarint kis apró darabokra vágjuk. A pudingot sűrűre főzzük, a vége felé belekavarjuk a kókuszreszeléket és a margarint, majd óvatos mozdulatokkal a habot is. Levesszük a tűzről és pár percig állni hagyjuk. Egy tepsi vagy egy nagyobb 4 szögletű mélyebb tál alját kirakjuk keksszel, majd rámerjük a pudingos masszát, elegyengetjük és végül a krém tetejére még egy sor kekszet rakunk. Az elkészített sütit 2 órára hűtőbe rakjuk, majd kivesszük és bevonjuk a tetejét gőz fölött 1 ek. olajjal összeolvasztott csokival és kevés kókuszreszelékkel. A sütit 1 napig állni hagyjuk, hogy a keksz megszívja magát és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Kókuszos túrógolyó
Hozzávalók: 25 dkg sovány túró, 25 dkg kókuszreszelék, 20 dkg porcukornak megfelelő édesítőpor (kb. 20 g), vaníliarúd kikapart belseje.
Elkészítése: A túrót egy tálban villával összetörünk, majd elkeverjük az édesítőporral és a vaníliarúd kikapart belsejével és a kókuszreszelék 2/3-val. Hagyjuk állni 10 percet, majd formázzunk belőle kis golyókat és forgassuk bele kókuszreszelékbe. A közepébe lehet olajos magvat vagy gyümölcsöt is tenni.
Joghurtos szőlőtorta
Hozzávalók: 5 pohár natúr joghurt, 2 csomag zseléfix, babapiskóta, tej, vaníliás cukor, 30-40 dkg szőlő vegyesen piros és fehér.
Elkészítése: A vaníliás-cukros tejbe áztatott babapiskótát egy csatos tortaformába tesszük ( az alját és az oldalát kibéleljük ). A joghurtot és a zseléfixet elkeverjük, beleszórjuk a kettévágott szőlőszemeket, cukorral ízlés szerint ízesítjük. Ráöntjük a babapiskótára és a tetejét szőlőszemekkel díszítjük.
Narancsos kávékrém
Hozzávalók: 2 tojássárgája, 2 kk. cukor, 1 narancs reszelt héja, 1 ek. liszt, 1 dl fekete kávé, 2 dl tej, habhoz: 2 dl tejszín, 3 ek. narancslekvár, 1 kupica rum.
Elkészítése: A tojást, cukrot, narancshéjat, lisztet, kávét folyton kevergetve tűzön beleöntjük lassan a tejet és sűrű krémet főzünk. A habhoz valót turmixgéppel összekeverjük és a krémmel tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!