Lefagyaszthatom a nyers tésztát?
Kipróbáltam egy receptet, de elég sok lett a nyers tészta, arra gondoltam lefagyaszthatom a felét, mert nem tudnánk megenni.
Van benne vaj, tojás, liszt, cukor és mogyoróvaj is.
Még sosem csináltam ilyet (lefagyasztas) szeretném kérni a tapasztaltabbak segítséget!
Ha lefagyaszthatom, akkor meddig áll el?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Tojás rosszul tűri a fagyasztást.
Ha sima vajas tészta lenne semmi probléma de így még fog változni az állaga.Próba szerencse
Lefagyszthatod. Nem tiltja semmi.
Meddig áll el? Ki tudja. Függ a hőmérséklettől, meg millió dologtól.
OFF: A tojás - akár nyersen is - igen jól bírja a fagyasztást, ha nem héjastól teszi valaki a fagyasztóba.
A nyers süteménytészták meg általában jól bírják a fagyasztást, kivéve a piskótaféléket, mert ott lényeg a felvert, laza állag. Ha a süteménytészta linzerszerü vagy valami kevert tészta, akkor semmi baja sem lesz.
Általában több hónapig eláll, feltéve, hoyg a fagyasztó jól müködik.
Amire figyelni kell, hogy felhasználás elött idöben tedd át a normál hütöbe, mert csak lassan szabad felolvasztani, és elötte esetleg át kell gyúrni vagy keverni alaposan.
#8
😅akkor is egy idõ után ha nagyon sokáig tartod benne a hűtő íze lesz, ne okoskodj már!!😁
NEM LESZ!!!!
Több évtizede fagyasztok le sok mindent, nem lett hütöízük, söt igazánból nem is tudom, milyen lenne az, eddig semminek nem lett más íze, mint amilyennek lennie kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!