Milyen muffin sütőformát érdemes venni? Melyiket miért ajánljátok?
szilikon!!!!
csak és kizárólag szilikon
egyrészt mosogatógépben gond nélkül mosható (az aluminium nem és nehéz is a mellécsöpögött rászáradt részeket levakarni)
másrészt nem kell bele abszolút muffinpapír (az aluminiumba ha nem teszel, 50-50 % az esély hogy ki is tudod szedni)
a szilikont ki lehet fordítani (mosogatásnál is egyszerűbb ha az embernek nem lenne mosogatógépe)
könnyebben kijön a szilikonból a muffin mert ugye alulról csak emgnyomod, oldalról meg sem kell lazítani vagy csak nagyon kcisit (gondolj arra milyen szenvedés szilikon helyett műanyag jégkocka tartóból kihalászni a jeget)
szilikon áltlaában 2x6, míg az aluminium 12 vagy 24 ami nem kevés. szilikonnal sinálhatsz csak 6-ot. sőt, akkor se lesz baja ha nincs mind tele és úgy sütöd
mivel a szilikon 2x6, egymásba csúzstatva kisebb helyen is lehet tárolni
illetve a szilikont tudod másra is használni, pl én forró csoki bombákat csináltam karácsonyra. vagy ha nem literenként fagyasztom a zöldségalaplét hanem kisebb adagokban akkor muffinformába teszem, ha megfagyott, gyerekjáték kiszedni és tudom pl rizottóhoz használni (de nyilván más háztartás más dolgokat fog és tud benne használni)
viszont semmiképp sem redőzöttet vagy mintásat vennék, mertnem annyira univerzális és nehéz mosni
szóval egy voks a szilikonon
Nekem teflonos van, hosszú évek óta használom, teljesen jól bevált. VEttem egyszer szilikonost is, de nekem az nyeklik-nyaklik, ritkábban használom - inkább olyan tésztákhoz, amiről tudom hogy ragadósabb.
De a tuti megoldás az, ha a fém tepsiben kapszlit használsz. :)
ahhoz hogy nyeklik-nykli annyit tennék hozzá, hogy mi azt mindig úgy tesszük be a sütőbe, hogy kivesszük a rácsot, arra a forma és úgy töltjük meg. és ráccsal együtt megy vissza
de ezt nem nevezném hátránynak inkább módszernek
#1 voltam
van mindkettő, de a szlikonosat jobban szeretem, mert nem kell bele a papír
egyrészt borzasztó környezetszennyező, másrészt mikor az ember megenné, a fele rajta marad beleragadva
Egyszer próbáltam szilikonosban sütni, nekem nem vált be.
Egyrészt azért, mert nem sült át benne normálisan. A külseje már szép volt, de a belseje még nem volt 100%-os, pár percet sülhetett volna meg, de a külseje miatt nem mertem.
A másik problémám az vele, hogy nem jön ki belőle a tészta teljesen maradéktalanul, tehát nem tudok másik adagot azonnal beletölteni, miután az elsőt kivettem belőle.
A szilikon ugyebár hőszigetel mint állat.
Soha nem fog benne úgy sülni mint egy papírban, vagy fémben.
A szilikon csak egy helyen jó, de ott párban, szép lesz a külső. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!