Készítettél már így húslevest?
Világ életemben úgy készítettem a húslevest (családom,ismerőseim is) hogy vízbe felraktam a húst, viszont láttam több olyan receptet is, amiben először sütőben megpirítják a húsos csontokat. Nem hosszú időre, de mégis keletkezik rajta egy pörzsanyag (azt hiszem így hívják 😄). Állítólag így nem is képződik hab sem, amit le kéne szedni a tetejéről.
Ti már ettetek ilyen húslevest? Mennyiben más/jobb így az íze?
Húsleves szempontjából abszolút nem jobb a végeredmény, sőt, kimondottan hiba így elkészíteni!
Nem nagyon követem, hogy ki ez a fürdős, de az én konyhámról 3 perc alatt zavarnám haza egy ilyen húzás után.
Pont azért, ami elhangzott a válaszok közt, kérget süt a húsra.
Ha a hús a lényeg, ezt akkor szoktuk csinálni! Pl. egészben párolt húsoknál.
Húslevesnél pont azért kell (nem szokás, hanem kell!) hideg vízben feltenni a húst, hogy ezt elkerüljük, hiszen ott a levesbe kifövő ízanyag a lényeg! Ezért technológiailag hiba így elősütött húsból főzni egy klasszikus húslevest.
Szakmunkásképző 1 osztály, 2. hónap!
Nem tudom ez a fürdős járt e oda, de ideje lenne átismételnie, a parasztvakító bohóckodásai helyett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!