Fondant vagy marcipán?
Figyelt kérdés
Kislányom születésnapjára hasonló tortát szeretnék készíteni.
Ilyen ombre színű krémet szeretnék a tortára, illetve fondant/marcipán figurákat díszítésképp. Van még bőven idő a születésnapig, de mivel nem vagyok egy nagy cukrász, ezért idejében szeretnék utánanézni a dolgoknak és csinálni próbasütést. Elsősorban arra lennék kiváncsi, hogy a krém bevonat vajon milyen krémből működhet egy ilyen torta esetében? Illetve arra, hogy ez a díszítés inkább fondant vagy marcipán lehet, melyikből lenne jobb?
2022. jan. 9. 23:26
11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Belül mascarpones krém lenne, ez biztos, nem tudom milyen úgy, ha kívül vajas krém van. Megenni a díszt nem fogjuk, egyrészt senki sincs oda érte, másrészt a lányom is tuti sírna, hogy nem eheti meg senki😃, ilyen szempontból tehát mindegy, hogy melyiknek van jobb íze. Lényegesebb szempont nekem, hogy melyikkel könnyebb dolgozni egy full kezdőnek, mint én; illetve hogy melyik áll el jobban, mivel előtte egy-két nappal szeretném elkészíteni a díszeket külön, hogy ne aznap kelljen vele pepecselni.
2022. jan. 10. 14:38
12/13 anonim válasza:
A fondant jobb ilyen szempontból.
A vajas burkolókrém jó a mascarponés töltelékkel. Ha követed Bebe videóit, érthetően bemutat és elmagyaráz mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!