Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fondant vagy marcipán?

Fondant vagy marcipán?

Figyelt kérdés

Kislányom születésnapjára hasonló tortát szeretnék készíteni.


[link]


Ilyen ombre színű krémet szeretnék a tortára, illetve fondant/marcipán figurákat díszítésképp. Van még bőven idő a születésnapig, de mivel nem vagyok egy nagy cukrász, ezért idejében szeretnék utánanézni a dolgoknak és csinálni próbasütést. Elsősorban arra lennék kiváncsi, hogy a krém bevonat vajon milyen krémből működhet egy ilyen torta esetében? Illetve arra, hogy ez a díszítés inkább fondant vagy marcipán lehet, melyikből lenne jobb?



2022. jan. 9. 23:26
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Belül mascarpones krém lenne, ez biztos, nem tudom milyen úgy, ha kívül vajas krém van. Megenni a díszt nem fogjuk, egyrészt senki sincs oda érte, másrészt a lányom is tuti sírna, hogy nem eheti meg senki😃, ilyen szempontból tehát mindegy, hogy melyiknek van jobb íze. Lényegesebb szempont nekem, hogy melyikkel könnyebb dolgozni egy full kezdőnek, mint én; illetve hogy melyik áll el jobban, mivel előtte egy-két nappal szeretném elkészíteni a díszeket külön, hogy ne aznap kelljen vele pepecselni.
2022. jan. 10. 14:38
 12/13 anonim ***** válasza:
79%

A fondant jobb ilyen szempontból.

A vajas burkolókrém jó a mascarponés töltelékkel. Ha követed Bebe videóit, érthetően bemutat és elmagyaráz mindent.

2022. jan. 10. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
Fondantot, fondanttal.
2022. jan. 10. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!