Fondant vagy marcipán?
Kislányom születésnapjára hasonló tortát szeretnék készíteni.
Ilyen ombre színű krémet szeretnék a tortára, illetve fondant/marcipán figurákat díszítésképp. Van még bőven idő a születésnapig, de mivel nem vagyok egy nagy cukrász, ezért idejében szeretnék utánanézni a dolgoknak és csinálni próbasütést. Elsősorban arra lennék kiváncsi, hogy a krém bevonat vajon milyen krémből működhet egy ilyen torta esetében? Illetve arra, hogy ez a díszítés inkább fondant vagy marcipán lehet, melyikből lenne jobb?
Mi ezen a képen "ombre színű" szerinted?! Az ombre enyhe színátmenetet jelent - na az ezen a tortán nincs. A krém valószínűleg vajkrém - ez kompatibilis a fondant-nal
A torta oldalán található hópelyheket fondant-ból érdemes készíteni. A tetején habcsókok vannak, az se nem fondant, se nem marcipán.
#2, igaz, utólag láttam már én is, hogy ez pont nem ombre, ilyenre gondoltam
Csak már annyi jégvarázs tematikájú tortát néztem, hogy lassan kifolyik a szemem 😅
Köszönöm a választ!
A fondant cska vajas alapú burkolón fog megállni, én is bebét javaslom
Az is lehet hkgy a belsejébe fozott krem megy, es a burkolokremnek csinalsz egy sima vajkremet hogy szepen osszetartsa
9-es, kicsi szív. Attól senkinek nem lesz semmi baja, ha a tortára díszítésként kerül 15 fondant hópehely. Tudod, a díszítést amúgy sem kell megenni.
Meg mintha a marcipán cukortartalom szempontjából sokkal egészségesebb volna.
De ha már annyira egészségtudatos vagy, akkor miért nem ajánlod a rizspufit torta helyett, elvégre a torta méreg a cukor meg drog, sóbertnorbi is megaszondta pont mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!