Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fondant vagy marcipán?

Fondant vagy marcipán?

Figyelt kérdés

Kislányom születésnapjára hasonló tortát szeretnék készíteni.


[link]


Ilyen ombre színű krémet szeretnék a tortára, illetve fondant/marcipán figurákat díszítésképp. Van még bőven idő a születésnapig, de mivel nem vagyok egy nagy cukrász, ezért idejében szeretnék utánanézni a dolgoknak és csinálni próbasütést. Elsősorban arra lennék kiváncsi, hogy a krém bevonat vajon milyen krémből működhet egy ilyen torta esetében? Illetve arra, hogy ez a díszítés inkább fondant vagy marcipán lehet, melyikből lenne jobb?



2022. jan. 9. 23:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%

Mi ezen a képen "ombre színű" szerinted?! Az ombre enyhe színátmenetet jelent - na az ezen a tortán nincs. A krém valószínűleg vajkrém - ez kompatibilis a fondant-nal

A torta oldalán található hópelyheket fondant-ból érdemes készíteni. A tetején habcsókok vannak, az se nem fondant, se nem marcipán.

2022. jan. 9. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:

#2, igaz, utólag láttam már én is, hogy ez pont nem ombre, ilyenre gondoltam

[link]

Csak már annyi jégvarázs tematikájú tortát néztem, hogy lassan kifolyik a szemem 😅

Köszönöm a választ!

2022. jan. 9. 23:54
 3/13 anonim ***** válasza:
69%
Bebepiskóta youtube csatornáján több tortaburkoló krémhez van recept. Nézz szét nála.
2022. jan. 10. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnézem!:)
2022. jan. 10. 00:15
 5/13 anonim ***** válasza:
63%
Marcipán. Felejtsd el azt a fullcukros amerikai verziós giccset. Ha már készítesz, legyen normális az a valami.
2022. jan. 10. 02:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
52%
Lidliben pont akciós a mandula.
2022. jan. 10. 02:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
88%
Fondanttal könnyebb dolgozni. A marcipán, már ha valódi marcipánrol beszélünk, egyrészt ragad nagyon, másrészt színezi se lehet ilyen intenzíven. Illetve a marcipán nagyon sokára fog megszarqdni stabilra, míg a fondantnak elég pár óra. Ha meg is akarjátok enni a díszeket, akkor marcipán a jobb választás, ha csak dekorációk használnad, akkor a fondant.
2022. jan. 10. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
74%

A fondant cska vajas alapú burkolón fog megállni, én is bebét javaslom

Az is lehet hkgy a belsejébe fozott krem megy, es a burkolokremnek csinalsz egy sima vajkremet hogy szepen osszetartsa

2022. jan. 10. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Csakis fondant! A fogorvosok, dietetikusok, ajánlásával.
2022. jan. 10. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
52%

9-es, kicsi szív. Attól senkinek nem lesz semmi baja, ha a tortára díszítésként kerül 15 fondant hópehely. Tudod, a díszítést amúgy sem kell megenni.

Meg mintha a marcipán cukortartalom szempontjából sokkal egészségesebb volna.

De ha már annyira egészségtudatos vagy, akkor miért nem ajánlod a rizspufit torta helyett, elvégre a torta méreg a cukor meg drog, sóbertnorbi is megaszondta pont mint te.

2022. jan. 10. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!