Milyen kaját csináljak csirkemellből?





Egyszerű zöldséges csirkeragu
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell kockára vágva, 1 zsenge cukkíni kockára vágva, 1 kaliforniai paprika apró kockára vágva, 1 hagyma és 1 paradicsom apróra vágva, pár fej gomba szeletekre vágva, kevés olaj, majoránna, só, fehér bors, 2 dl tejföl.
Elkészítése: Egy serpenyőben az olajat megforrósítjuk, hozzáadjuk a húst és pár perc alatt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a hagymát, a paprikát és a gombát, majd fedő alatt egy keveset pároljuk. Végül hozzáadjuk a cukkínit és a paradicsomot, majd fedő alatt tovább pároljuk. Közben néhányszor megkeverjük, fűszerezzük. Végül beleöntjük a tejfölt és összeforraljuk. Párolt rizzsel tálald.
Paradicsomos-mozzarellás csirkemell
Hozzávalók: 6 szelet csirkemellfilé, 1 csokor petrezselyemzöld, olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, fehér bors, kevés liszt, 2 paradicsom, mozzarella, paradicsom.
Elkészítése: A csirkemell szeleteket kicsit kiklopfoljuk és befűszerezzük. Ezután lisztbe mártjuk és kevés olajon szép pirosra sütjük. Ezután egy jénai tál alját kirakjuk a csirkehússal. Közben a petrezselyemzöldet és a bazsalikomot összevágjuk, a fokhagymát zúzzuk. A zöldfűszerek 2/3-át és a fokhagymát egy evőkanál olajban elkeverjük és ráöntjük a megsült húsokra. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük. A zöldfűszeres szószra kerülnek a szeletelt paradicsomok, majd utána a sajt, majd megszórjuk a maradék aprított zöldfűszerekkel. 180°-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. ( Nem szabad fóliával letakarni!!! )





Hortobágyi húsos palacsinta izgalmasan
Hozzávalók: 1 egész csirkemell, 1 nagy hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 3 tojás, 15 dkg liszt, 1 dl tejföl, 10 dkg füstölt kolbász, 1 dl olaj, só, őrölt kömény, fűszerpaprika, 1 csokor friss kapor, ásványvíz.
Elkészítése: A tojásokból, lisztből, ásványvízből, sóval és olajjal a szokásos módon palacsintatésztát készítünk. Kevés olajon kisütjük a palacsintákat. A vöröshagymát feldaraboljuk, és pirítani kezdjük. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Fokhagymával ízesítjük, és pirítjuk pár percig. A tetejét meghintjük fűszerpaprikával, majd felengedjük vízzel. Őrölt köménnyel és sóval ízesítjük. Miután az alap kicsit összeforrt, hozzáadjuk az egész csirkemellet, illetve ha van csirkecsontunk, akkor azt is. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Újraforrás után karikára vágott füstölt kolbászt adunk hozzá, majd a húst és a kolbászt is puhára főzzük. A megfőtt húsokat kivesszük a pörköltléből. A csirkemellet és a kolbászt apró kockákra vágjuk, a pörköltlevet leszűrjük. A felkockázott húsok egy részét félretesszük. A tejfölt simára keverjük, egy kis szafttal, majd a többi pörköltléhez adjuk. Lisztet elkeverünk vízzel, és ezzel is sűrítjük a pörköltet. Kevés tejszínnel dúsíthatjuk. Az aprított csirkemellhez adunk egy kanálnyit az elkészült mártásból, majd hozzákeverjük a felkockázott kolbászt is. Ezzel a masszával megtöltjük a palacsintákat. A mártást friss kaporral ízesítjük, és néhány percig forraljuk. Ezzel vonjuk be a palacsintákat. A félretett csirke-, és kolbászdarabokat forró olajon megpirítjuk, és a palacsinták mellé tálaljuk.





Húspogácsák pikáns tejföllel
Hozzávalók: 30 dkg darált csirkemell, 1 tojás, só, bors, 3 szál kakukkfű, csípős chiliszósz ízlés szerint, ½ csokor petrezselyem, 4 ek. zsemlemorzsa, 10 dkg bacon; mártáshoz: 2 dl tejföl, 1 tk. dijoni mustár, chili szósz ízlés szerint, 1 ek. ketchup, 4 szál snidling.
Elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, a kakukkfűről leszedjük a leveleket és úgy keverjük hozzá a masszához. Hűtőben 20 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a pikáns tejfölös mártást: A mártás hozzávalóit összekeverjük, és hűtőbe tesszük. A csirkehúsból pogácsákat készítünk és baconnal körbetekerjük. Kevés olajban, lassú tűzön kisütjük. Pikáns tejfölbe mártogatjuk.
Cézár saláta grillezett csirkemellel
Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, 10 dkg vaj, 8 szelet barna kenyér, 4 tojás, 4 dl olívaolaj, 1 dl olaj, 3 db szardella, 10 gerezd fokhagyma, 1 dl citromlé, 5 cl worchester szósz, 10 dkg parmezán sajt, 1,5 fej jégsaláta, só, bors.
Elkészítése: A sózott, borsozott csirkemellfilét olívaolajon pirosra sütjük. Az öntethez a tojásokat sózzuk, és kézi habverővel, vagy mixerrel folyamatosan keverjük. Miközben hozzáadjuk lassan az olívaolajat. Akkor jó, ha tejföl sűrűségű krémet kapunk. Ebbe a masszába nyomjuk a fokhagymát, a szardellafilét, belekeverjük a worchester szószt, a citromlevet, ízlés szerint borsozzuk és készre mixeljük. A kenyeret felkockázzuk és a hús mellett pirítani kezdjük. Sülés közben hozzáadjuk a vajat, reszelünk fokhagymát, sózzuk és borsozzuk. A jégsalátát feldaraboljuk, hozzáadjuk a megpirult kenyérkockákat, ráreszeljük a parmezánt és az egészet összekeverjük az öntettel. Tálaláskor a saláta tetejére tesszük a csirkemell szeleteket.
Csirkés bagett tojássalátával és pirított baconnel
Hozzávalók: 4 db mini bagett, 25 dkg csirkemellfilé, 8 szelet bacon, 4 tojás, 10 dkg majonéz, 4 paradicsom, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyem, jégsaláta.
Elkészítése: A baconszeleteket serpenyőben megpirítjuk. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és a szalonnaszeletek mellett pirosra sütjük. A tojásokat keményre főzzük és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget és petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet összekeverjük alaposan a majonézzel. A mini bagetteket félbevágjuk, kibéleljük salátalevelekkel, ráhalmozzuk a tojássalátát és 2-2 szalonnaszeletet teszünk bele. A pirosra sült csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk, ezt is a szendvicsbe tesszük és az egészet paradicsommal tálaljuk.





Csirkegyros saláta
Hozzávalók: 1/2 kg csirkemell, gyros gyorspác por, 1 jégsaláta, 3 paradicsom, 1 uborka, 2 paprika, tetszés szerint póréhagyma, 30 dkg zsírszegény sajt.
Elkészítése: A csirkemellet csíkokra vágom, pici olívaolajon megpirítom, a gyorspácporból egy kávéskanálnyival megszórom, 1-2 perc, mikor az ízek összeértek, az készen is van. Zöldségeket összevágom, összekeverem, külön tálba teszem. Sajtot lereszelem. Tálalás: Husi melegen, sali hidegen, sajt a tetején. Öntetet is készíthetünk rá, de úgy már nem diétás.





Mézes csirkemell
( Baba-mama )
Hozzávalók: 2 csirkemell, 15 dkg sárgarépa, 30 dkg főtt burgonya, 1 citrom, 3 ek. méz, só, bors, rozmaring, ánizs.
Elkészítése: a répát burgonyahámozóval vékony szeletekre vágjuk, a burgonyát és a csirkemellet felcsíkozzuk. Tálban összekeverjük a citrom levét és a mézet, majd ízesítjük sóval, borssal, rozmaringgal és ánizzsal. Az így kapott páclébe helyezzük a csirkemellet, a répát és a burgonyát, fél órán át pihentetjük, majd forró serpenyőben készre sütjük.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!