Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen kaját csináljak csirkem...

Milyen kaját csináljak csirkemellből?

Figyelt kérdés
Mit ajánlotok?
2010. szept. 8. 15:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Aszalt sárgabarackkal és szilvával töltött csirkemell baconbe tekerve. Múlt hétn csináltam, isssteni volt...persze csak ha szereted az édeset-sóssal...
2010. szept. 8. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

ÉN most próbáltam ki ezt a receptet és isteni finom, főleg ha azt nézzük, hogy mi utáljuk a csirkemellet, és nagyon kell ügyeskedem, hogy ehető legyen. Tehát.

Egy tűzálló tálba kezd el lerakni a következőket.

CSirkemellcsíkok, sajt, hagymakarikák, húsos szalonna, csirkemell sajt, hagymakarikák, szalonna. Addig rétegezed amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére egy fél literes tejfölt elkeversz egy tojással, és sok reszelt sajttal, só bors, és összesütöd. Ha megsül tortaszerűen cikkekre lehet vágni. Rizzsel ettük nagyon fini tényleg.

2010. szept. 8. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

a kedvencem:

megsütöd sütőben a csirkemellet. apró darabokra kockázod. sütz palacsintát (ne tegyél bele cukrot!) serpenyőben hagymát fokhagymát pirítasz, apróravágott diót adsz hozzá meg a felkockázott csirkemellet (esetleg bacont is lehet) összepirítod. a palacsintákat megtöltöd ezzel a keverékkel, tűzálló tálba teszed őket, megkened tejföllel, reszeltsajtot raksz rá, be a sütőbe, amíg rá nem pirul a sajt.

isteni finom... kissé macerás, de nagyon laktató!

2010. szept. 8. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
Kínai édes-savanyút.
2010. szept. 8. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:

Ananászos csirkemell: a csirkemellet vékonyabb szeletekre vágod, sózod, borsozod és ráteszed az ananászt, esetleg sajtot is és a sütőben megsütöd.

Vagy én csirkemellből gyrost szoktam csinálni. Az meg rá van írva a gyros fűszerre hogy hogy kell :)

2010. szept. 8. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
dubary csirkét
2010. szept. 8. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
2010. szept. 8. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Kijevi csirkemell párolt zöldséggel,főtt kukoricával.Idény dolgok. Lecsós csirkeszelet. A csirkemell szeletet besózzuk, lisztezzük és zsiradékon ropogósra sütjük. Közvetlen a tálalás előtt tesszük hozzá a lecsót, ne áztassa el a húst. Köret lehet knédli, sztapacska,rizs,tarhonya.
2010. szept. 8. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:

juj de jókat írtatok:)) de én is ajánlok egyet.az andi konyhája lapon van képekkel egy baconos, sajtos-tojásos

csirkemellcsoda őzgerinc formában.

sok sikert

üdv.

2010. szept. 9. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:

Szia! Nagyon-nagyon sok mindent készíthetsz csirkemellből! :) Pl.:


Parmezánnal töltött csirkemell gombával


Hozzávalók: 20 dkg sárga kalapgomba, 40 dkg főtt burgonya, 60 dkg csirkemellfilé, 1 hagyma, 10 dkg parmezán, 6 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, bazsalikom, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A csirkemellet kettévágjuk, sózzuk, ráhelyezzük a szeletelt parmezánt és a bazsalikomleveleket, majd felgöngyöljük és olajon, súly alatt megsütjük. Serpenyőben olajon megdinszteljük a reszelt hagymát, hozzáadjuk a gombát, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel és fedő alatt puhára pároljuk. Olajon megpirítjuk a reszelt fokhagymát főtt burgonyával, majd sózzuk, borsozzuk.


Tejszínes csirkemell


Hozzávalók: 50 dkg filézett csirkemell, 1 hagyma, 2 ek. liszt, 1 doboz gomba, 3 dl húsleves, 1-2 dl főzőtejszín, fehér bors, ételízesítő, zsálya, kakukkfű, majoranna, petrezselyem, 2 dl rizs.

Elkészítése: A reszelt hagymát olajon megpirítjuk, rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet, fehérre pároljuk. Liszttel meghintjük és összekavarjuk. Felöntjük a gombával és a húslével, egy pici borssal, 1-1 tk-nyi zöldfűszerrel ízesítjük. Összefőzzük, ráöntjük a tejszínt és felfővés után kész. Párolt rizsre szedjük.


Csirkemell vajas tésztában, zöldségágyon, tejszínes gombával


Hozzávalók: 2 db csirkemellfilé, 10 dkg póréhagyma, 5 db kaliforniai paprika, 1 csokor bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 20 dkg vaj, 60 dkg vajas tészta, 1 tojás, 40 dkg laskagomba, 2 ek. liszt, 6 dl tejszín, só, bors, olívaolaj.

Elkészítése: A csirkemellet félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajban elősütjük. Felszeleteljük a póréhagymát és felcsíkozzuk a színes kaliforniai paprikákat. Fűszervajat készítünk. Bazsalikomot, fokhagymát, petrezselymet és sót dolgozunk össze a 20 dkg szobahőmérsékletű vajban. A zöldségeket abba a serpenyőbe tesszük, amiben a húst elősütöttük. Sózzuk, borsozzuk, gyorsan megfonnyasztjuk, majd egy tálban félretesszük. A laskagombát felcsíkozzuk és abban a serpenyőben, amiben a zöldségeket is készítettük, jól megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal. Amikor megpirult, kevés liszttel meghintjük, összeforgatjuk, tejszínnel felengedjük, majd megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel. Forralunk rajta egyet, majd félretesszük. A vajas tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk. Egy nagyobb, kerek formával kiszúrjuk és még egy kicsit nyújtunk rajta. A kihűlt zöldségeket a tészta közepére halmozzuk, ráhelyezzük a húst, amit megkenünk a fűszervajjal. A tészta szélét tojással megkenjük és gyorsan, ügyesen a töltelék felett összecsipkedjük. A tepsit kibéleljük a sütőpapírral, erre helyezzük a tésztát, amit lekenünk tojással. 180-200°-on sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Tálaláskor a tésztát a tányér közepére helyezzük és körbeöntjük a mártással. Petrezselyemmel díszítjük.



Dalmát csirkecsíkok


Hozzávalók: 50 dkg csirkemell hosszúkás csíkokra vágva, 40 dkg cukkíni 2 cm vastagra felszeletelve majd vékony csíkokra vágva, kevés olaj, kevés apróra vágott kapor, fél csokor metélőhagyma, só, fehérbors, egy csokor petrezselyemzöld aprítva, 2 dl tejföl, 1 kk. liszt.

Elkészítése: Serpenyőben az olajat megforrósítjuk, hozzáadjuk a húst, pár perc alatt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a cukkínit és további 5 percig sütjük/főzzük. Közben néhányszor megkeverjük majd hozzákavarjuk a zöldfűszereket. Végül a lisztes-tejfölös keveréket a csirkére öntjük, sóval, borssal fűszerezzük és összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.


Írjak még? :)

2010. szept. 9. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!