Milyen kaját csináljak csirkemellből?
ÉN most próbáltam ki ezt a receptet és isteni finom, főleg ha azt nézzük, hogy mi utáljuk a csirkemellet, és nagyon kell ügyeskedem, hogy ehető legyen. Tehát.
Egy tűzálló tálba kezd el lerakni a következőket.
CSirkemellcsíkok, sajt, hagymakarikák, húsos szalonna, csirkemell sajt, hagymakarikák, szalonna. Addig rétegezed amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére egy fél literes tejfölt elkeversz egy tojással, és sok reszelt sajttal, só bors, és összesütöd. Ha megsül tortaszerűen cikkekre lehet vágni. Rizzsel ettük nagyon fini tényleg.
a kedvencem:
megsütöd sütőben a csirkemellet. apró darabokra kockázod. sütz palacsintát (ne tegyél bele cukrot!) serpenyőben hagymát fokhagymát pirítasz, apróravágott diót adsz hozzá meg a felkockázott csirkemellet (esetleg bacont is lehet) összepirítod. a palacsintákat megtöltöd ezzel a keverékkel, tűzálló tálba teszed őket, megkened tejföllel, reszeltsajtot raksz rá, be a sütőbe, amíg rá nem pirul a sajt.
isteni finom... kissé macerás, de nagyon laktató!
Ananászos csirkemell: a csirkemellet vékonyabb szeletekre vágod, sózod, borsozod és ráteszed az ananászt, esetleg sajtot is és a sütőben megsütöd.
Vagy én csirkemellből gyrost szoktam csinálni. Az meg rá van írva a gyros fűszerre hogy hogy kell :)
juj de jókat írtatok:)) de én is ajánlok egyet.az andi konyhája lapon van képekkel egy baconos, sajtos-tojásos
csirkemellcsoda őzgerinc formában.
sok sikert
üdv.
Szia! Nagyon-nagyon sok mindent készíthetsz csirkemellből! :) Pl.:
Parmezánnal töltött csirkemell gombával
Hozzávalók: 20 dkg sárga kalapgomba, 40 dkg főtt burgonya, 60 dkg csirkemellfilé, 1 hagyma, 10 dkg parmezán, 6 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, bazsalikom, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A csirkemellet kettévágjuk, sózzuk, ráhelyezzük a szeletelt parmezánt és a bazsalikomleveleket, majd felgöngyöljük és olajon, súly alatt megsütjük. Serpenyőben olajon megdinszteljük a reszelt hagymát, hozzáadjuk a gombát, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel és fedő alatt puhára pároljuk. Olajon megpirítjuk a reszelt fokhagymát főtt burgonyával, majd sózzuk, borsozzuk.
Tejszínes csirkemell
Hozzávalók: 50 dkg filézett csirkemell, 1 hagyma, 2 ek. liszt, 1 doboz gomba, 3 dl húsleves, 1-2 dl főzőtejszín, fehér bors, ételízesítő, zsálya, kakukkfű, majoranna, petrezselyem, 2 dl rizs.
Elkészítése: A reszelt hagymát olajon megpirítjuk, rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet, fehérre pároljuk. Liszttel meghintjük és összekavarjuk. Felöntjük a gombával és a húslével, egy pici borssal, 1-1 tk-nyi zöldfűszerrel ízesítjük. Összefőzzük, ráöntjük a tejszínt és felfővés után kész. Párolt rizsre szedjük.
Csirkemell vajas tésztában, zöldségágyon, tejszínes gombával
Hozzávalók: 2 db csirkemellfilé, 10 dkg póréhagyma, 5 db kaliforniai paprika, 1 csokor bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 20 dkg vaj, 60 dkg vajas tészta, 1 tojás, 40 dkg laskagomba, 2 ek. liszt, 6 dl tejszín, só, bors, olívaolaj.
Elkészítése: A csirkemellet félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajban elősütjük. Felszeleteljük a póréhagymát és felcsíkozzuk a színes kaliforniai paprikákat. Fűszervajat készítünk. Bazsalikomot, fokhagymát, petrezselymet és sót dolgozunk össze a 20 dkg szobahőmérsékletű vajban. A zöldségeket abba a serpenyőbe tesszük, amiben a húst elősütöttük. Sózzuk, borsozzuk, gyorsan megfonnyasztjuk, majd egy tálban félretesszük. A laskagombát felcsíkozzuk és abban a serpenyőben, amiben a zöldségeket is készítettük, jól megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal. Amikor megpirult, kevés liszttel meghintjük, összeforgatjuk, tejszínnel felengedjük, majd megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel. Forralunk rajta egyet, majd félretesszük. A vajas tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk. Egy nagyobb, kerek formával kiszúrjuk és még egy kicsit nyújtunk rajta. A kihűlt zöldségeket a tészta közepére halmozzuk, ráhelyezzük a húst, amit megkenünk a fűszervajjal. A tészta szélét tojással megkenjük és gyorsan, ügyesen a töltelék felett összecsipkedjük. A tepsit kibéleljük a sütőpapírral, erre helyezzük a tésztát, amit lekenünk tojással. 180-200°-on sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Tálaláskor a tésztát a tányér közepére helyezzük és körbeöntjük a mártással. Petrezselyemmel díszítjük.
Dalmát csirkecsíkok
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell hosszúkás csíkokra vágva, 40 dkg cukkíni 2 cm vastagra felszeletelve majd vékony csíkokra vágva, kevés olaj, kevés apróra vágott kapor, fél csokor metélőhagyma, só, fehérbors, egy csokor petrezselyemzöld aprítva, 2 dl tejföl, 1 kk. liszt.
Elkészítése: Serpenyőben az olajat megforrósítjuk, hozzáadjuk a húst, pár perc alatt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a cukkínit és további 5 percig sütjük/főzzük. Közben néhányszor megkeverjük majd hozzákavarjuk a zöldfűszereket. Végül a lisztes-tejfölös keveréket a csirkére öntjük, sóval, borssal fűszerezzük és összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
Írjak még? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!