Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van valakinek egy jó és...

Van valakinek egy jó és egyszerű Jókai bableves receptje?

Figyelt kérdés

Most akarok először főzni Jókait.az interneten olvasgattam recepteket,de mind elég bonyolult és más-mást írnak.

nekem valami egyszerű kellene.

meg a babot (előző este beáztatom ) és a csülköt egyszerre rakjam oda főni?meg menjen bele gondolom babérlevél,fűszerek esetleg egy hagyma egészben meg 2-3 gerezd fokhagyma (ezeket a végén kivenném ).mikor megfőtt akkor tejfeles rántást csinálok rá(kicsi vagy nagy tejföl?).vagy nem jól tudom hogy így kell.


ja meg rakjak bele sárgarépát és petrezselyem gyökeret?és a csülköt tényleg egybe kell bele rakni?vagy összedarabolhatom és úgy kezdem el főzni (persze a csontot is beleraknám hagy főjön ki az íze.


kérlek segítsetek,a férjemnek főzném ezt először.már sok mindent megtudok főzni és finomak is de ezt még sose próbáltam.



köszönöm!



24éves anyuka


2010. szept. 8. 12:10
 1/10 A kérdező kommentje:
zöldséget muszáj bele?nekem kicsit furán hangzik hogy tejfölös dologba zöldség kerüljön.
2010. szept. 8. 12:16
 2/10 Kriszti83 ***** válasza:

[link]

A lecsókolbász el is hagyható. Ha nincs kuktád, akkor is érdemes először megfőzni a csülköt, kivenni, feldarabolni és ha kész a leves vissza tenni. Jó étvágyat!

2010. szept. 8. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 Kriszti83 ***** válasza:
Az igazi bablevesbe kell a zöldség.
2010. szept. 8. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
A zöldségek nem rontják el,csak jobb ize lesz tőle,de sárgarépa minképp kerüljön bele!!
2010. szept. 8. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Az én bablevesem. Előző nap beáztatok 30 dkg babot.A csülök nem fontos, de ha akarod főzd meg előre, és a levébe tett bele a babot.A csülök pihen egy tányérban.A feltett babba kell egy szál fehér, 1 szál sárgarépa felkarikázva.Lehet egy pár zeller kocka is. Só,bors, kis babér levél.Ha kukta becsuk, és főzni kb 40 percet. Ha nem kukta, kellhet másfél óra is.Ha puha, akkor beleszeleteled a kolbászt.Ennyi fővés elég neki, amig elkészül a rántás. Zsiradékon-lehet zsir,olaj.szalonnazsir, stb. kb l dcl minimum. A forró zsirba liszt, annyi, amennyitől még jól keverhető. kb4-5 kanál.Ha már zsemle- pirosra sült a liszt,belekeverni legalább 5 gerezd összenyomott fokhagymát, l kanál piros paprikát, és gyorsan egy kis hideg vizzel felönteni. még folyós rántást belekeverni a forrásban lévő babba.Egy csokor petrezselyem,zeller bele, és pár percig kiforralod, hogy ne legyen liszt ize.Ha jól kiforrt, és finom a leve, visszateheted bele a csülköt, ha volt.Én nem teszek bele tejfölt, csak mellé, tesz bele aki akar.Ha ugy érzed, hogy valami kis iz hiányzik, vegeta, vagy még fokhagyma /por/.
2010. szept. 8. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Huhh,nyeltem nagyokat mig olvastam a receptet=)Ezt én is elkészitem mert tetszik és nem tűnik bonyolultnak...
2010. szept. 8. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Köszönöm, tényleg jó.
2010. szept. 8. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek!

tényleg jónak tűnik és egyszerűnek ez a recept.

azt hiszem meg fogom csinálni!

köszönöm!

2010. szept. 8. 21:42
 9/10 anonim ***** válasza:
2010. szept. 8. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok.A füstölt kolbászt csak akkor rakd bele ha garantáltan finom/a házi az ajánlott/mert 10dkg rossz ízű kolbász elrontja az egész levesed és kár lenne érte.Én már sajnos jártam így piaci paraszt kolbásszal.
2010. szept. 8. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!