Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zabpehelyből szeretnék valami...

Zabpehelyből szeretnék valami egyszerű, finom és főleg gyors reggelit csinálni. Van valakinek valami jó, kipróbált és bevált receptje?

Figyelt kérdés
2009. febr. 8. 22:54
 1/4 anonim válasza:
100%

Szia. A zabpelyhet általában,ha eszek egyáltalán...

tej helyett kakaóval öntöm le,ami sokkal finomabb,a kisfiam kész-(pl.Danone)pudinggal is szereti.

2009. febr. 8. 23:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én téli reggelikre nagyon szeretem a zabkását.

Tejben megfőzöm a zabkását, majd cukorral vagy mézzel, fahéjjal ízesítem. Reszelek bele nagylyukú reszelőn almát héjával együtt. Van, amikor mazsolát is főzök bele.

A zabpehely szemek megduzzadnak, a kása állaga kicsit ragacsos, de nagyon jó szerintem :)

Gyerekkoromban sokszor kértem reggelire, de most is szívesen készítem.

2009. febr. 9. 07:59
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Németországban tanultam, brei a neve, imádjuk!

zabpelyhet, lenmagot egy lábasba öntesz, vízzel és tejjel fele-fele arányban felöntöd, hogy jócskán ellepje, sőt. Raksz bele mazsolát, majd közepes lángon felforralod. Puding szerű állaga lesz, akkor kicsit hagyod hűlni, majd mézzel, és egy minimálisan kicsi csipet sóval ízesíted. Szerintem fenomenális és egészséges reggeli, de van hogy uzsonnára is ezt eszem.

2009. febr. 9. 11:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Én a palacsinta tésztába szoktam belekeverni és úgy kisütni!Isteni...
2009. febr. 9. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!