Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ma csináltam meggyes kockát...

Ma csináltam meggyes kockát és a zselatinom nem kötött meg igazán. Mit rontok el? (mindent úgy csináltam ahogy le van írva)

Figyelt kérdés
Ez már nem az első eset, hogy nem sikerül a zselatin már annyi félét kipróbáltam. Mit ronthatok el vagy mit kéne még bele rakni, hogy jó legyen?Annyira folyós lessz
2008. dec. 14. 17:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom hogyan csinálod, lehet sok vizet raksz bele. Én is pont tegnap zselatinoztam. Akkor tettem bele a krémbe, amikor már nem volt meleg, hanem langyos. Összekavartam a krémmal és 10perc alatt meg is kötött a túró:-)
2008. dec. 14. 18:21
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha süti tetejére készítessz zselatint, az alsa kész zselatinport tudom ajánlani, ami több féle ízben kapható, ha pedig sütibe bele szeretnéd tenni, akkor a sima háztartási zselatint használd.

1dl vízben fél csomag zselatint elkeverek, ezt mikróban fél perc alatt felforralom, majd míg a krém készül( joghurttorta, túrótorta, rigójancsi) addig néha kavargatom a zselatint nehogy megkössön, s ha már épp hogy langyos, adom a kb. 6dl krémhez.

2008. dec. 14. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!