Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pizzaszósz házilag? Öletek?

Pizzaszósz házilag? Öletek?

Figyelt kérdés

Mindent megvettem, de pont a pizzaszószt felejtettem el...

A paradicsomos és a tejfölös is érdekelne. Bár most az enyémhez inkább paradicsomos alapra lenne szükségem.

Köszönöm mindenkinek aki segít! :)

21/L

2010. szept. 7. 11:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
én mindig házilag készítem: 1 fej vöröshagymát kockára vágok,1-2 gerezd fokhagymát felaprítok. olajon megpárolom.felöntöm paradicsomlével, teszek bele delikátot, bazsalikomot, oregánót, (meg még ami fűszer van itthon, ízlés dolga, de bazsalikomot mindenképp) összerottyantom. rákenem a pizzára, aztán jöhet rá szalámi, bacon, gomba, kukorica, ilyesmi. na meg a saaajt!
2010. szept. 7. 11:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is igy csinálom, bár én teszek bele ennyi fűszert, csak oregánot.
2010. szept. 7. 11:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Pizzériában dolgozom pincérként,ott a szakácsok sűrített paradicsomot picit felvizezik,befűszerezik bazsalikommal,oregánóval,ételízesítővel,meg azt hiszem,hogy szárított petrezselyemlevéllel,és ez a pizzaszósz.
2010. szept. 7. 11:58
 4/10 Kriszti83 ***** válasza:
83%
Én egyszerűen ketchupot nyomok a villával megszurkált pizzatésztára, arra szórom az oregánót és elkenem rajta. A tejfölös alap ugyanez, csak tejföllel.
2010. szept. 7. 11:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy elöttem írták,

paradicsomba, oregano és bazsalikom, de legjobb ha hagymára teszed rá.

2010. szept. 7. 12:07
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
En ha itthol keszitek pizzat, mindig csak sima paradicsomszoszt teszek ra, ugyis annyi feltet lesz rajta + a pizzafuszer hogy nagyon jo lesz igy is.
2010. szept. 7. 12:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne olvassátok nagyon tovább, mint az első hozzászólás. Én is pont így csinálom. így tökéletes. Az oregánóból nem tudok eleget tenni bele soha. Még annyit tennék hozzá, hogy a tésztát is magam csinálom, de egy alkalommal megcsinálok előre 8-10 pizzatésztát, amik mehetnek a mélyhűtőbe fagyni. igy bármikor 20 perc alatt kész a rendelhetőnél finomabb és olcsóbb pizza...
2010. szept. 7. 12:31
 8/10 anonim válasza:

Paradicsom, oregano, só, bors, fokhagyma.

Vagy:

Párolt hagyma, pici mustár, tejföl, pici citromlé, só, bors.

2010. szept. 7. 13:17
 9/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat! Megcsináltam házi paradicsomléből a szószt, de nekem nagyon édes lett a paradicsomlé miatt, pedig már abszolút nem tettem bele cukrot, csak sót, oregánó, bazsalikom, majoranna, bors, chili.

12:31-Én is házi tésztából készítettem, de azt nem tudtam, hogy le szabad-e fagyasztani a házi tésztát, mert ebben nincs tartósítószer, mint a boltiban. Jó volt ezt is megtudni! :)

Még egyszer köszönöm mindenkinek a válaszát! :)

21/L

2010. szept. 8. 11:47
 10/10 anonim válasza:
Bármit fagyasztasz, semmihez nem kell tartósító
2021. júl. 19. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!