A mézes krémes krémje jó lehet így?
Figyelt kérdés
Sajnos úgy hozta a sors, hogy tejmentesen kell étkeznem és pint ez az egyik karácsonyi desszert. Mivel a lapok megvannak (időhiány miatt bolti), így ezt már nem szeretném kihagyni.
Olvastam pár helyen, hogy a grízt tej helyett vízben vagy növényi tejben főzik meg. Finom lehet ez így? Vagy inkább csak olyan "rossz, de azért ehető" kategória? Melyik növényi tej lehet a jobb választás?
2021. dec. 16. 03:34
1/3 anonim válasza:
Növényi tej, de ne felejtsd el, hogy az alacsonyabb zsirtartalmu, mint a tehentej. Próbáld ki egy kis mennyiséggel, hogy ízlik e egyáltalán. Bármelyik megfelel amúgy, ízlés kérdése. Én mandulával vagy mogyoróval készíteném, az ad 3gy kis extra ízt
2/3 anonim válasza:
Nyugodtan megfőzheted vízzel, a cukrász tankönyvem receptje így írta, tavaly kipróbáltam, nem éreztem különbséget a krém íze terén.
3/3 anonim válasza:
Érdemes magtejet választanod, mert azoknak van zsírtartalma: dió, kesu, mandula.
Gabonatej (zab, rizs, szója) ebből a szempontból egyáltalán nem alkalmas.
Vagy még az lehet, hogy kókuszolajjal dúsítod, mert a zsírosság a lényeg ennél a krémnél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!