Ezekből a hozzávalókból milyen tepsis ételt lehet tészíteni?
Gnocchi
Vékonyra szeletelt combsonka
Kápia paprika
Fokhagyma
Vöröshagyma
Tejföl
Sajt
Tej





Hagymát lepirítod, bele a fokhagyma, a felaprított sonka, paprika. A tejből - ha van hozzá picike vaj és liszt - besamel mártást csinálsz, ráöntöd a lepirított cuccra, kicsit összerottyantod, majd reszelt sajt bele fokozatosan keverve-beleolvasztva, hogy sajtmártás legyen.
Ha ez nem opció, akkor a tejet kihagynám. A tejfölben elkevernék egy kevés lisztet, és azt kanalaznám rá a sonkára-zöldségre, (ha liszt sincs, magában a tejföl), miután megrotyogtattad, ebbe is mehet reszelt sajt sűrítésnek, ha úgy jobban tetszik.
A kész ragut összekevered a kifőzött gnocchival, mehet egy hőálló tájba, a tetejére sajt (a sajt alá akár tejföllel is megkenheted, ha nem használtad el a raguhoz), és bedugod a sütőbe, míg a sajt megpirul.
Köszönöm!
Persze, van vaj és liszt is.










Nyilván hagymát lepirítod mehet bele a kápia kockára vágva
Utána a sonka finomra vágva tejszín,gnocchi.fokhagyma só bors és öt perc alatt készre párolod.
Ha szeretnéd be is dütheted sajttal a tetején.
Vagy önmagában sajttal.
Végül kifőztem a gnocchit, majd megpirítottam vajjal, sóztam és borsoztam.
A sonkát és a paprikát kockára vágva szintén megpirítottam, összekevertem a gnocchival.
Jénaiba tettem, meglocsoltam tejföllel, rá reszelt sajt és pirosra sütöttem.
Igazából ez egy fantáziaszülemény volt, de annyira ízlett, hogy fogok még csinálni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!