Mitől lesz jó sűrű a bablevesnek a leve?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Fustoltcsulok a varazslat ... jo sokaig fozve, hogy kioldodjanak a csontbol/borbol/inakbol a varazslatos anyagok, amitol finom a bableves leve :)
De ez titok! Ne aruld el senkinek :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nagypapam meselte ... o meg ilyen komornyik volt fouraknal ... hogy a konyha ugy indult reggel, hogy egybol feltettek foni csontot alaplenek ... sok oraig foztek es meg a gyumolcslevest is ebbol csinaltak, mert ennek az alaplenek sokkal selymesebb volt az allaga.
(ez most csak igy eszembe jutott ... elnezest) :)
Amikor 100 liter felett főznek bablevest, a babot, babszemeket átnézi valaki?
Tudom, buta kérdés, de mielőtt főzök egy fazékkal, mindig átnézem, találok közötte mindenfélét, néha apró kavicsot is. A romlott, foltos babról nem is beszélve, nem sok, de az is van.
És mindez nem a bab árától függ, drága bab között is van rossz és akad szemét is, amit ki kell dobni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Csülköt megfőzöd , hagymás-fokhagymás-borsos vízben.
Kb. 2-3 óra, nagyságtól függően, akkor jó, ha a csontot kézzel ki tudod húzni belőle.
Levét átszűröd, megkóstolod, hogy mennyire sós, és annak függvényében adod a babhoz, vízzel keverve.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Most főzöm a bablevest. A bükkfával füstölt csülök a Penny-ből érdekes. :-(
Teljesen sótlan volt a víz, amiben áztattam és nincs füstölt illata és íze sem.
Amikor tegnap este kibontottam a zacsiból, nem volt semmilyen illata.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!