Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz jó sűrű a bablevesn...

Mitől lesz jó sűrű a bablevesnek a leve?

Figyelt kérdés
Ki hogy főzi a bablevest, mit tesz bele és mitől lesz olyan sűrű és finom a leve?

2021. dec. 4. 14:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%

Fustoltcsulok a varazslat ... jo sokaig fozve, hogy kioldodjanak a csontbol/borbol/inakbol a varazslatos anyagok, amitol finom a bableves leve :)


De ez titok! Ne aruld el senkinek :)

2021. dec. 4. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
56%

Nagypapam meselte ... o meg ilyen komornyik volt fouraknal ... hogy a konyha ugy indult reggel, hogy egybol feltettek foni csontot alaplenek ... sok oraig foztek es meg a gyumolcslevest is ebbol csinaltak, mert ennek az alaplenek sokkal selymesebb volt az allaga.


(ez most csak igy eszembe jutott ... elnezest) :)

2021. dec. 4. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 A kérdező kommentje:

Amikor 100 liter felett főznek bablevest, a babot, babszemeket átnézi valaki?


Tudom, buta kérdés, de mielőtt főzök egy fazékkal, mindig átnézem, találok közötte mindenfélét, néha apró kavicsot is. A romlott, foltos babról nem is beszélve, nem sok, de az is van.


És mindez nem a bab árától függ, drága bab között is van rossz és akad szemét is, amit ki kell dobni.

2021. dec. 4. 17:55
 14/19 anonim ***** válasza:
65%
Keményítőtől lesz sűrű, ez kehet rántás, vagy akár krumpli is
2021. dec. 4. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 A kérdező kommentje:
A babot a füstölt csülökkel egyidejűleg kezdjem főzni, vagy a csülöknek több idő kell?
2021. dec. 5. 09:12
 16/19 qkker1 ***** válasza:
100%

Csülköt megfőzöd , hagymás-fokhagymás-borsos vízben.

Kb. 2-3 óra, nagyságtól függően, akkor jó, ha a csontot kézzel ki tudod húzni belőle.

Levét átszűröd, megkóstolod, hogy mennyire sós, és annak függvényében adod a babhoz, vízzel keverve.

2021. dec. 5. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
#13 Fagyasztott babban még nem találtam rosszat és sokka gyorsabban megfő.
2021. dec. 5. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 A kérdező kommentje:

Most főzöm a bablevest. A bükkfával füstölt csülök a Penny-ből érdekes. :-(

Teljesen sótlan volt a víz, amiben áztattam és nincs füstölt illata és íze sem.

Amikor tegnap este kibontottam a zacsiból, nem volt semmilyen illata.

2021. dec. 5. 15:04
 19/19 qkker1 ***** válasza:
37%
Kár volt áztatni, az a kevés ízanyag is kiázott belőle, ami volt benne!
2021. dec. 5. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!