Kiolvasztott csirkemell ha 1 helyett két napot volt hűtőben és holnap felhasználva, ehető még?
Az ég világon semmi alapja nincs ennek az 1 napos hülyeségnek, meg egyébként a kérdésnek se nagyon.
Az 1 napos hülyeségnek azért nincs, mert egy frissen vágott csirkemell (bárhol Európában van vágva, általános szabályként) 1 hetes szavideje van, és ha a hűtési lánc be van tartva, az az 1 hét teljesen reális is. Ez, a vágástól számítva értendő.
Tehát ha frissen lett lefagyasztva, simán lehet kiolvasztás után néhány napig tárolni. Igaz, hogy háztartási fagyasztásnál kicsit roncsolódik a sejtszerkezet, de ez jelentősen nem befolyásolja a romlást.
A kérdésnek meg azért nincs alapja, mert nem fordult még elő mióta az emberiség kitalálta hogy csirkét fog tenyészteni, hogy úgy romlott volna meg egy csirkemell, hogy az ne lett volna összetéveszthetetlenül okádék büdös.
Úgyhogy ezt nálad jobban, akinek lehetősége van élőben megszagolni, hogy romlott, vagy nem, senki a világon nem tudja jobban megválaszolni.
Igen, ez pont ennyire egyszerű.
Persze ide rajtam kívül 99%-ban milliárdosok járnak válaszolni, akik azt az élelmiszert is kidobják, amit frissen vettek a boltba, ha hazafelé belekerülnek egy 5 perces dugóba, mert akkor már biztos minden megromlott...
Jövőre nézve: ha be van pácolva és légmentesen lezárva, akkor simán maradhat, semmi baja nem lesz. Az is tartósít.
(Gondolj a tarjára, vagy egyéb szívósabb húsokra, ami akár két napig is áll az olajos fűszerben.)
Csirke alapból is eláll két napig simán a hűtőben amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!