Akik szakácsként dolgoznak azok otthon is szoktak főzni?
Gondolom aki ezt csinálja egész nap az már nem szeretne még otthon is nekiállni főzni.
A szakácsok vihetnek haza a munkahelyükről kaját? ingyen vagy kedvezményesen?
Aki azért szakács, mert szeret fözni, az otthon is föz, aki meg jobb híján csinálja, az eleve utálja a dolgot.
A legtöbb helyen nem vihetnek haza kaját, vagy ha igen, akkor valamivel kedvezményesebben, mint a vendégek, de nem kifejezetten olcsón - de ez az adott munkahelytöl is függ.
Őszinte leszek veled, sok éven át dolgoztam mind külföldön mind idehaza vendéglátásban. Valszeg le fognak pontozni, de a helyzet az, hogy igen, a legtöbb helyen kapnak enni, de ez annyira azért nem jó buli mint elsőre hinnéd.
A legtöbben melóba főznek maguknak, általában az olyasmit ami már kifele tart. És nyilván nem a steaket kapják meg, hanem valami pörköltet pl.
A legtöbben pocsékul esznek, mert ha melóban azért csak-csak csipetnek...pár szem sültkrumplit, bele-bele kóstolnak mindenbe ellenőrzés képpen.
A leltárért felelősek, de ugyanakkor az a dolguk, hogy ami kimegy a terepre, az jó legyen.
Az éttermek nagy része nem az egészséges életmódot helyezi előtérbe, hanem az ízt, mert ez az amit otthon nehéz reprodukálni. Emiatt a legtöbb egyszerűen megehető kaja kalóriadús lesz, és ilyen fogod-eszed étel mont pl pizza.
Aztán erre jön rá az a nyílt titok, hogy egész vendéglátós bizniszt az illegális drogok tartják össze.
Az emberek nagy része cuccol valamit, a szakácstól a pultosokon át a mosogató fiúkig. Felpörgés nélkül nehéz 16 órákat lóhalálában 3 ember munkáját végezve végigrobotolni épp ésszel, aztán ha egy ilyen után aludni akarsz, akkor meg le kell nyugodni...aztán cigi + kávéval kezdődik az újabb nap.
Szóval ja, van aki emiatt vagy eszik, vagy nem.
Szabadnapon meg egyéni ki mit csinál, mennyire van kiégve, van aki rendel, van akinek nincs gyomra rendelni mert együtt iszik azokkal a szakácsokkal is, és tudja milyen necces a higéniájuk.
Külföldön általában az a rendszer, hogy igen.
Attól függ törvényileg mennyi szünet jár, de általában igyekeznek minél kevésbé nékülözni az embereket, szóval inkább megetetnek, mintsem, hogy valakit fizentni kelljen hogy átvegye a helyedet.
Vagy menü menza van, szóval valami nagy kondérba főznek az egész bagázsnak valami egyszerűt abból ami olcsó.
Vagy az van, hogy rendelhetsz pl a gyerekmenüről, limitált menüről valamit. Fizetsz valami minimális árat, ami fedezi az anyagköltséget.
És igen, szikkadt kenyeret, szottyadt salátát, azt a sajtot ami holnap lejár rakhatod a kukába, vagy ha jófejek, hazaviheted, ha van hozzá gusztusod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!