Mi lesz a karácsonyi menütök?
Tekintve, hogy nálunk sokan dolgozni fognak ünnepkor (rendőr/ápolónő) legalabb egy napot, így szerintem egy nap főzünk főzni, de akkor sokat vagy legalább két napra. A halászlé és a mézeskalács mindig elengedhetetlen kellék karácsonykor.
-Halászlé tésztával/kenyérrel
-Pulyka
-Főtt krumpli és párolt zöldség
-Mézeskalács
-Habkarika/habcsók
Halászlé
Töltött pulyka, csőben sült zöldségekkel parmezán sajttal
Almás pite, diós kosár, esetleg zserbó.
Forralt bor
Valami ilyesmit tervezünk, persze ez még változhat.
Eddig ami biztos, az a burgundiai marha lyoni krumplitortaval 25.-en, illetve asztali grillen sütött mindenfelé 26.-an. 24-en esélyes a hamburger sültkrumplival, mert dolgozom és nálunk amúgy se akkora szám a szenteste.
Süti helyett torta lesz, eddig a mogyorós, párolt kortes, portóis karamell torta a szimpi
Szenteste előétel kaszinótojás tartár mártással. Utána ajándék bontogatás. Aztán rántott csirke felsőfokú filé francia salátával.
25-én jönnek a tesómék, gyümölcsleves, baconbe tekert csirkemáj, fasírt, rizs és francia saláta lesz.
26-án anyósomhoz megyünk, általában rántott halat és krumpli salátát szokott csinálni.
Zsuzsika szeletet fogok sütni. És lesz saját készítésű bonbon és szaloncukor.
Szenteste borleves habgaluskával (nem szeretjük a halat), házi kaszinótojás franciasalátával, sült-töltött-rántott cuccok, köret majonézes krumpli, vagy krumplipüré. Desszert diós-mákos bejgli, gesztenyepüré.
25-én maradékok
26-án rokonoknál leszünk.
Töltött káposzta karácsony és szilveszter között van nálunk.
24. Ebédre valamilyen leves + garnéla
Vacsira leves maradéka és sült hús mellette krumplival, salátával (ebből marad is 25-re)
26-án nem tudom még.
Süti lesz bejgli meg méteres, és persze szaloncukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!