Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bolognai vagy Carbonara...

Bolognai vagy Carbonara spagettit csináljak ma vacsorára?

Figyelt kérdés
Párom írta, hogy nagyon megenne velem ma este valami spagetti félét, de rám bízza mit. Nem szeretem amikor ezt mondja, mert én egy elég döntésképtelen ember vagyok. Ti melyiket ennétek szívesebben?

2021. okt. 26. 16:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

6

Én csak vicceltem :)

2021. okt. 26. 16:49
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
"Rendes" bolognaihoz jó hosszú idő kell, a szósznak alacsony lángon kell főnie hosszú időn keresztül, sztem arra már nem lenne idő vacsiig. A carbonara pikkpakk megvan viszont, szerintem az autentikus verzió (tojás sárgája, guanciale, pecorino/parmezán) pont annyi idő alatt összedobható, amíg megfő a tészta.
2021. okt. 26. 17:06
 13/21 anonim ***** válasza:
68%
Gondolom mindkettőt zacskós porból csinálnád, így azt üsd össze, amelyik régebben volt!
2021. okt. 26. 19:01
 14/21 anonim ***** válasza:
45%
írd le kérlek mi mellett döntöttél, én is csak azt tudtam volna javasolni amit már írtak, ami régebben volt, vagy amire mindketten jobban vágytok. annyit tud mondani párod is hogy paradicsomos vagy tejszínes jellegűt enne meg jobban
2021. okt. 26. 20:04
 15/21 anonim ***** válasza:
Carbonarat! Egyik kedvencem
2021. okt. 26. 21:11
 16/21 anonim ***** válasza:
58%
Végülis melyiket csináltad? 😃
2021. okt. 27. 18:00
 17/21 anonim ***** válasza:
49%
Én a tejszínes-gombás makaronit imádom :)
2021. okt. 27. 20:00
 18/21 anonim válasza:
Nekem időfüggő. A carbonara gyors kaja, pecorino+ tojás+bors jól krémesedik a forró spagettivel és ennyi. A bolognai egy ragu, marha sok időt kér, előtte répa, hagyma, zeller, utána összeforralni... Nekem a carbonarahoz a spagetti a nyerő, de a bolognait jobban szeretem valami szélesebb tésztával amire 'ragad' a ragu.
2021. dec. 15. 23:16
 19/21 anonim ***** válasza:
18as te valami kis olasz lélek lehetsz :D itt sokan a carbonara-t a tejszínes spagettivel azonosítják, és tényleg a zacskós alapporok ezt is hozzák, szerintem én még nem is ettem eredetit, de egyszer megkóstolnám
2021. dec. 15. 23:21
 20/21 anonim válasza:

Neeem, tejszín nincs benne. Nem vagyok olasz lélek, én csak ha főzök, akkor szeretem a helyi hagyományokat követni. A carbonara egy római szénbányász reggeli, kb 70 éves találmány. Baromi gyors, egyszerű, tartalmas. Ez az olasz gyorskaja :)

Van egy csávó, nagyon szépen csinálja, nem véletlenül nagykövet.

https://www.youtube.com/watch?v=AvO8UPbIH30&ab_channel=Vince..

2021. dec. 15. 23:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!