A tul sok repa miatt maradt nyers a repatortam belseje?
120 gramm heyett 400-at raktam bele veletlenul. 1.5 dl napraforgo olaj helyett kokuszolajat de iszonyat mennyisegnek tunt ennyi olaj. Sutes kozben lattam ahogy tocsog az olaj az uvegtepsiben.
Kerdeseim lennenek, hogy: a repa mennyisege es az emiatt nedvesebb kozeg miatt nem sult meg a teszta, vagy maga a recept nem jo?
Tovabba lehet hogy az uvegtepsi sem volt szerencses valasztas.
Ez akartam megsutni: [link]
Egyebkent miert kell ennyi olaj ebbe a sutibe? Kerestem mas receptet, de mindegyiknel kb. ilyenek az aranyok.
Ezt szeretnem masodjara megprobalni. Van 26-os formam, veszek etolajat es figyelek a repa mennyisegre. Bizom benne, hogy nem fog tocsogni az olajban: [link]
Azért tocsoghatott olajban, mivel a kókuszolaj hő hatására folyékonyabb lett
Amúgy nekem is elég soknak tűnik az az olajmennyiség, én 8 tojásos piskótához szoktam 1 dl olajat rakni
Amúgy valószínűleg a répa volt a ludas, ilyen mennyiségben érthető hogy nedves maradt az egész
Szerintem próbáld újra a receptet a leírt mennyiségű répával és egyelőre fele annyi olajjal - sajnos ilyen ez a sütés, hiába talál az ember jónak tűnő receptet, magának kell kikísérleteznie :/
Hat, abba a receptbe, amit en hasznalok még tobb olaj kell. Nem tocsog benne és olajos izé sem lesz.
4 db tojas, 2,5dl olaj, 2 bogre barna cukor, 2 bogre liszt, 2 tk sutopor, 0,5 tk so, 2 tk fahej, 2 tk orolt gyomber, 6 db repa, 15 dkg mogyoro A repa es a mogyoró kivetelevel a hozzavalokat osszedolgozzuk. Ha egynemu a massza, beletesszuk a lereszelt repat es a magokat, majd elkeverjuk. Sutopapirral kibelelt formaba tesszuk es tuprobaig sutjuk. Akkor jo, ha a tu vagy palca nem ragad ha kihuzzuk. Kb 45 perc, egy ora. Ez a mennyiség egy 24cm tortaformahoz elég.
Ha a répa mennyiségét ilyen mértékben megemeled, akkor nem is lehet jó az eredmény! A receptben a répa mennyisége kevesebb (háromnegyede), mint a liszt, a te módosításod szerint meg két és félszer annyi! Ez nem kis változtatás, hanem teljesen elrontott arányokat jelent!
Elöször csináld meg a receptet pontosan az elöírtak szerint, ha az jó, utána lehet esetleg kisérletezni. Habár nem érthetö számomra, mi értelme van az ilyen módosításnak!
Én egy recept kipróbálása előtt elolvasom a hozzászólásokat is. Ezt a receptet mindenki dicséri, így nem a recept a rossz.
De te nem is követted a receptet, így nincs mit csodálkozni!
Nem szandekosan modositottam a rrpa mennyiseget, hanem mivel tobbfele receptet is megneztem, a 400 g repa maradt a fejemben, ami teves mennyiseg volt az adott recepthez!
Nem csodalkoztam hogy nyers maradt, hanem arra voltam kivancsi hogy miert!
Az olajat nem mertem el, es olvasztva mertem ki.
A kedves hozzaszoloknak koszonom szepen. Masodjara inkabb egy olajmenteset fogok kiprobalni. Aztan harmadjara jo mennyisegekkel azt amelyiket eloszor szerettem volna. 😀
Az olaj mennyisége nem sok, és ki kell mérni. Olajmenteset nem fogsz találni, csak ha helyette vajat tesznek bele.
Ha nincs benne zsiradék, akkor ehetetlen lesz.
Hát szerintem ha a receptet követed se lesz jó és finom, én próbálkoztam már párszor nosalty recepttel de érdekes mód soha az életbe nem sikerült 1 sem pedig nem öndícsérés képpen de én alapjáraton jól tudok sütni. Úgyhogy én az oldalt elkerülöm messziről és inkább javaslom az alábbi YouTube csatornákat ahol tényleg mindent elmagyaráznak és tuti jó receptek vannak.
Tessék itt egy répa torta recept az egyiktől:
Ő tőle süss meg bármit bátran nagyon jók a receptjei.
Itt van a többi akiket merek ajanlani:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!