Milyen ételeket főzzek egy 6+1 tagú családnak minimális összegből?
Na szóval, azt már többen leírták, ez lehetetlen küldetés. Amiket megtehetsz:
- Előre tervezd meg, mit vásárolsz, és ne térj el tőle!
- Nézz szét, hol mi olcsóbb, mi hol akciós? Kis boltokban az előző napi kenyeret sok helyen odaadják féláron.
- Amit olcsón ki tudsz hozni, az a krumplis, és a tésztás ételek. Csontos húsokból (köröm, csirke far hát, csirke hátsó negyed), belsőségekből pörkölt. Illetve az otthon készült tésztás ételek, valamint a hüvelyesek, sárgaborsó, felesborsó például.
De ahogy írtam, ez is kevés lesz.
Ha csak egyszeri ilyen megszorulás, kérjetek kölcsön, vagy ha van valami ékszer, adjátok zaciba, de ennyiből ennyi embert nem lehet jóllakatni.
Nem kell itt semmilyen segély. Nehezebb hónap lesz de kilehet bírni.
Ennyi embernek sok köretet kell csinálni rizs, burgonya, hüvelyesek.
Húsboltban a csontos húsok olcsóbbak, húsos csont 200ft alatt van kilója. Abból lehet levest, pörköltet is.
Darált hús abból is sok mindent lehet + bő körettel.
Szintén húsboltban csirke nyak, máj, farhát nagyon olcsó.
Tészták sok kijön belőle.
Melegszendvics minimális feltéttel
Levesek sok lével + tésztával
Akciós dolgokat venni, mindent megtervezni.
A kolisnak tudom rossz ezt mondani de ha nem szükséges ne főzz külön. Vigyen abból ami épp van.
"Nem kell itt semmilyen segély. Nehezebb hónap lesz de kilehet bírni"
Hát, átlag napi 320-370 Ft jut egy fő étkezésére, és akkor a kolist csak hétvégére számoltam. Nem tudom, ezt hogyan lehet összehozni, úgy, hogy se kisgyerek, se idős ember nincs közte, hanem kapásból 4 tizenéves (akik, ha nem anorexiás lánykákról van szó, elég jó étvágyúak).
"Nem kell itt semmilyen segély. Nehezebb hónap lesz de kilehet bírni"
Nem tudom, hogy gondolod fejenként kb 400 Ft-ból három étkezést megoldani, ennyiböl egy étkezéshez a köret az, ami kijön, több nem.
Azért sokat számít az is van-e otthon valami a kamrában.
Ebben a hónapban nem nagyon lesz hús az is biztos az asztalon. Max máj, Farhatbol pörkölt, rengeteg tészta, krumpli, főzelék. Szinte esélytelen.. Ha csak a reggelit nézem nagyon alap hangon 2 zsemle/fő az 60 forint, 60x6 360 forint, 30x360 az 10.800 és még hol a vaj, meg valami olcsó párizsi bele. Aztán az ebéd, vacsi. Tejföl, rizs, krumpli,liszt tészta legyenek otthon. Meg sokszor 2 embernek is nehéz ennyiből nemhogy 6(7)...nyugtass meg hogy van otthon valami tartalék
18-as: ha valakinek nincs pénze, az megeszi a zsömlét üresen, sem vaj, sem párizsi nem kerül bele, mert nem jut rá.
Meg ahogy egyszer régebben valaki írta, akiknek nincs pénzük kajára, ott a sült krumpli nem körítés, hanem ebéd.
Természetesen hús sem kerül az asztalra - egy hónapot minden gond nélkül ki lehet bírni, senkinek nem lesz töle semmi baja.
Tej helyett is lehet teát inni - jóval olcsóbb.
Ettöl eltekintve abban teljesen igazad van, hogy ennyi pénzböl nem lehet megoldani egy hónapra az étkezést 6 embernek, ha nincs otthon legalább alapvetö dolgokból megfelelö mennyiségü tartalák.
18 vagyok.
Sajnos volt olyan hogy kettőnknek 40.000 volt kajára egy hónapban. Annyi tésztát soha nem ettem meg, de jó volt az üresen is. Vagy volt Hohy a zsemlét magába, vízzel ettük mert az volt. Igaz csak 1 hónap volt, de kibirtuk. Kellett egy kis fogyókúra🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!