Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet igazán finom...

Hogyan lehet igazán finom tejberizst keszíteni és mi a recepje?

Figyelt kérdés
2008. dec. 11. 18:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én így készítem: a rizs előre leáztatom vízben.Néhány órát áll, majd először vízben kezdem el főzni! Annyival, hogy ellepje.A tejet fokozatosan adagolom hozzá. Kb. negyed óra alatt kész! a szemek nem ragadnak össze és finom lágyak lesznek. Ezt a férjemtől tanultam! jó étvágyat hozzá!
2008. dec. 11. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
koszonom,biztos jo lessz...
2008. dec. 11. 21:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
15 percig áztatom a rizst, majd leöntöm róla a vizet, 20 dkg rizshez 8dl tejet adok, amibe rakok egy csomag vaníliáscukrot, rakok rá fedőt és főzöm, párszor megkavarom, mielőtt kész lenne adok még hozzá cukrot ízlés szerint.
2008. dec. 12. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

ez nem szokásos.... :S de nagyon fincsi



Csokoládés tejberizs

Hozzávalók:

1,5 dl tej

40 g rizs

15 g cukor

15 g étcsokoládé


Elkészítés:

A megmosott rizst a cukros tejben megfőzzük, majd tálkába öntjük. A csokoládét a tetejére reszeljük, és hagyjuk ráolvadni, vagy belekeverjük. Hidegen és melegen is fogyasztható


Tanácsok:

ha cukor helyett édesítőszerrel készítjük:

energia: 290 kcal

fehérje: 9 g

zsír: 6,7 g

szénhidrát: 48 g


Kalóriatartalom: 350 kcal

Szénhidráttartalom: 63 gramm

Zsírtartalom: 6,7 gramm

2008. dec. 13. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Habkönnyű tejberizs


Hozzávalók:

Hozzávaló:

15 dkg rizs

3 dl tej

5 dl hideg tejszín

1 citrom reszelt héja

1 vaníliarúd

10 dkg cukor

10 dkg apróra vágott, cukrozott narancshéj

A tálaláshoz:

4 evőkanál narancs- vagy málnaszörp


Elkészítés:

Hozzávaló:

15 dkg rizs

3 dl tej

5 dl hideg tejszín

1 citrom reszelt héja

1 vaníliarúd

10 dkg cukor

10 dkg apróra vágott, cukrozott narancshéj

A tálaláshoz:

4 evőkanál narancs- vagy málnaszörp


A rizst kávéőrlőben durvára daráljuk, aztán egy közepes méretű lábosban összekeverjük a tejjel és a tejszín ½-vel, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és bele dobjuk a vaníliarúd kikapargatott héját is. Mérsékelt tűzön felforraljuk, és ha rottyant egyet, takaréklángon 10-15 perc alatt csendes forrásban, gyakori keverés mellett megfőzzük. Így sűrű, de egyáltalán nem édes rizskrémet kapunk. (Ha túl sűrűnek találnánk, kevés meleg vízzel hígíthatjuk a tejberizst s főzés közben.)

A még forró rizskrémet aztán átkanalazzuk egy nagy tálba, majd robotgéppel kb. 10 percen át keverjük, hogy kihűljön. Ha ez megvan, hozzáadjuk az apróra vágott cukrozott narancshéjat is.

A maradék, hideg tejszínből tiszta és száraz habverőkkel kemény habot verünk, fakanállal hozzáforgatjuk a kihűlt, cukrozott narancshéjjal dúsított rizskrémhez, és a habos édességet szétosztjuk 4 üvegtálkában.

Tálalás előtt mindegyik adagra rácsorgatunk 1-1 evőkanál narancs- vagy málnaszörpöt, és ez nemcsak finom hozzá, de jól is néz ki rajta.


4 adag lesz belőle.

2008. dec. 13. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Almás-fahéjas tejberizs

Hozzávalók 4 személyre:

# 15 dkg rizs

# 6 dl tej

# 5 evőkanál cukor

# 1 tasak vaníliás cukor

# 3 evőkanál kókuszreszelék

# 1 alma

# 1 teáskanál őrölt fahéj


Előkészítés: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és háromszoros mennyiségű tejben a cukorral és a vaníliás cukorral puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk.


Elkészítés: A kókuszreszeléket zsiradék nélkül kissé megpirítjuk egy serpenyőben, tányérra borítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, és húsát apró darabokra vágjuk, vagy lereszeljük. Az almát és a fahéjat a langyos tejberizsbe keverjük, és tálkákba szedjük. A kókuszreszelékkel megszórjuk, és tálaljuk.


Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

1 adag: 389 kcal

2008. dec. 13. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Francia tejberizs főzés nélkül

Hozzávalók:

# 1 l tej

# 10 dkg rizs

# fahéj

# cukor


Elkészítés: Ki ne utalna hosszú időn keresztül a tűzhely mellett álldigálva egy nagy fazék tejberizst kevergetni? Nagyon egyszerűen elkészíthető ez a recept! 2 perc munkát igényel mindösszesen!


Egy nagy jénai tálba beleöntjük a tejet, beletesszük a rizst, ízlés szerint cukrot, és sok fahéjt. Ezután nincs is más dolgunk, csak betenni a sütőbe, és közel egy órán keresztül sütni!

A fahéj az étel tetején egy kemény réteget képez! Ha kellő ideig sülni hagyjuk, a rizs megpuhul, megdagad!


Megjegyzés:

Nagyon finom! A család kedvence!

2008. dec. 13. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
annyira orulok ilyen sok felet is lehet kesziteni,koszonom szepen:)
2008. dec. 15. 20:59

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!