Hogyan lehet igazán finom tejberizst keszíteni és mi a recepje?
ez nem szokásos.... :S de nagyon fincsi
Csokoládés tejberizs
Hozzávalók:
1,5 dl tej
40 g rizs
15 g cukor
15 g étcsokoládé
Elkészítés:
A megmosott rizst a cukros tejben megfőzzük, majd tálkába öntjük. A csokoládét a tetejére reszeljük, és hagyjuk ráolvadni, vagy belekeverjük. Hidegen és melegen is fogyasztható
Tanácsok:
ha cukor helyett édesítőszerrel készítjük:
energia: 290 kcal
fehérje: 9 g
zsír: 6,7 g
szénhidrát: 48 g
Kalóriatartalom: 350 kcal
Szénhidráttartalom: 63 gramm
Zsírtartalom: 6,7 gramm
Habkönnyű tejberizs
Hozzávalók:
Hozzávaló:
15 dkg rizs
3 dl tej
5 dl hideg tejszín
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd
10 dkg cukor
10 dkg apróra vágott, cukrozott narancshéj
A tálaláshoz:
4 evőkanál narancs- vagy málnaszörp
Elkészítés:
Hozzávaló:
15 dkg rizs
3 dl tej
5 dl hideg tejszín
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd
10 dkg cukor
10 dkg apróra vágott, cukrozott narancshéj
A tálaláshoz:
4 evőkanál narancs- vagy málnaszörp
A rizst kávéőrlőben durvára daráljuk, aztán egy közepes méretű lábosban összekeverjük a tejjel és a tejszín ½-vel, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és bele dobjuk a vaníliarúd kikapargatott héját is. Mérsékelt tűzön felforraljuk, és ha rottyant egyet, takaréklángon 10-15 perc alatt csendes forrásban, gyakori keverés mellett megfőzzük. Így sűrű, de egyáltalán nem édes rizskrémet kapunk. (Ha túl sűrűnek találnánk, kevés meleg vízzel hígíthatjuk a tejberizst s főzés közben.)
A még forró rizskrémet aztán átkanalazzuk egy nagy tálba, majd robotgéppel kb. 10 percen át keverjük, hogy kihűljön. Ha ez megvan, hozzáadjuk az apróra vágott cukrozott narancshéjat is.
A maradék, hideg tejszínből tiszta és száraz habverőkkel kemény habot verünk, fakanállal hozzáforgatjuk a kihűlt, cukrozott narancshéjjal dúsított rizskrémhez, és a habos édességet szétosztjuk 4 üvegtálkában.
Tálalás előtt mindegyik adagra rácsorgatunk 1-1 evőkanál narancs- vagy málnaszörpöt, és ez nemcsak finom hozzá, de jól is néz ki rajta.
4 adag lesz belőle.
Almás-fahéjas tejberizs
Hozzávalók 4 személyre:
# 15 dkg rizs
# 6 dl tej
# 5 evőkanál cukor
# 1 tasak vaníliás cukor
# 3 evőkanál kókuszreszelék
# 1 alma
# 1 teáskanál őrölt fahéj
Előkészítés: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és háromszoros mennyiségű tejben a cukorral és a vaníliás cukorral puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk.
Elkészítés: A kókuszreszeléket zsiradék nélkül kissé megpirítjuk egy serpenyőben, tányérra borítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, és húsát apró darabokra vágjuk, vagy lereszeljük. Az almát és a fahéjat a langyos tejberizsbe keverjük, és tálkákba szedjük. A kókuszreszelékkel megszórjuk, és tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 389 kcal
Francia tejberizs főzés nélkül
Hozzávalók:
# 1 l tej
# 10 dkg rizs
# fahéj
# cukor
Elkészítés: Ki ne utalna hosszú időn keresztül a tűzhely mellett álldigálva egy nagy fazék tejberizst kevergetni? Nagyon egyszerűen elkészíthető ez a recept! 2 perc munkát igényel mindösszesen!
Egy nagy jénai tálba beleöntjük a tejet, beletesszük a rizst, ízlés szerint cukrot, és sok fahéjt. Ezután nincs is más dolgunk, csak betenni a sütőbe, és közel egy órán keresztül sütni!
A fahéj az étel tetején egy kemény réteget képez! Ha kellő ideig sülni hagyjuk, a rizs megpuhul, megdagad!
Megjegyzés:
Nagyon finom! A család kedvence!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!