Lehet barnarizsből is készíteni a tejberizst? Finom lehet ezzel is?
próbáld ki!
én elképzeltem , szerintem borzalmas lehet, pedig szeretem a barnarizst..
de ha megcsinálnád, és mégis finom lesz, írd meg!
:)))
Sajna ilyesmi választól tartottam... :S
De majd akkor kipróbálom és megírom az eredményt.
Szia!
én megmondom miért nem probaltam ki: mert lusta dög vagyok. a "sima" rizst 20 percig kell kevergetni, a barna rizst meg 40ig.. nagyon nagyon finomnak kell lennie, hogy en folyamatosan 40 percig ott alljak mellette, és kevergessem, en a 20at is soknak erzem neha
amugy meg szerintem finom is lehet és jol is nezhet ki.. csak mennyi ido, amig kesz!
ha kiprobalod, kerlek ird meg azt is, hogy menny ideig keszult, amugy biztos finom lehet!
megpróbáltam elképzelni, hogy is nézne ki... most nem írom le mi jutott róla az eszembe.
Persze az íze még lehet jó is akár...
Szerintem kicsit olyan lesz, mintha búzát ennél :D
de azért remélem jól sikerül. Bár én biztos nem csinálnék sokat elsőre.
Par kerdessel lejjebb kerdeztem, milyen aranyban keszititek a tejberizst el? Valaki leirta az aranyt, es azt is, hogy o sutoben kesziti el a tejberizst, ugyanolyan finom lesz. Talan probald ki, nem kell akkor ott allni mellette, kevergetni.
Eloszor kis adagot keszitsel mindenkeppen.
Sziasztok!
Én egyszer kipróbáltam mert csak az volt itthon. Az eredmény borzalmas volt. :-(
Egy ideig nem kívántam se a tejberízst se a barnarízst :-)
Jó puha lett a rízs, de nem lett a tej olyan sűrű, krémes. Híg maradt. Meg hát az íze...
Inkább ne próbáld ki, kár a tejért és a barnarízsért.
Kipróbáltam, tényleg nem az igazi. Túl intenzív a barnarizs aromája, elnyomja az édeset, a vaníliát, valahogy az egész tejberizs zamatát. És ahogy az előző válaszoló írta, tényleg nem lett krémes.
Kár... :( Akkor ismét egy édesség, amit nem igazán tudunk valamivel egészségesebbé (diétásabbá)tenni.
Azért ezt is megettem, persze dupla adag kakaóscukorral a tetején.
Köszönöm a válaszokat!
A hiba, hogy nem jól csináltad!!!
1. áztasd be a barnarizst 12-24 órára!
2. ezután főzd meg a tejben csipet sóval és némi édes fűszerrel, csodás íze lesz :)
ezt garantálom :)
Már csak egy kis finom lekvár kell a tetejére :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!