Mit lehet gyömbérrel készíteni?
Kaptam ajándékba 2 kg gyömbért. Életemben soha nem használtam. De mondom próba szerencse. Így teának próbáltam. De mára már annyit ittam hogy gyömbért pisilek. Így jön kerdes h mit tudok készíteni belőle pl:muffin , piskóta, linzerszerű, péksüti stb. De(mindig van egy de) ne legyen benne:
1. Sutotok
2. Diófélék
3. Avokádó
4. Sárgarépa
5. Kuszkusz
Tán ennyi. Köszi előre
Ki az a nem normális, aki 2 kg gyömbért vesz, és ad ajándékba?
Húsleves, de akár zöldség is, hús pác, távol keleti ételek, piskóta, muffin, linzer tészta jó ötlet, kevert sütemények.
Ennyi évekre elég, igaza van 1-esnek, tartósítani kellene, esetleg tovább ajándékozni, ha nem akarsz bíbelődni vele.
#1. Nem minden nap iszom. A mezesbe jó ötlet köszi.
#2. Nem vették hanem termesztették.
#5. Tudsz kipróbált receptet adni rá?
Köszönöm mindenkinek
A gyömbért mindenféle ázsiai - indiai, kínai, japán, vietnámi, thaiföldi, stb - ételbe teheted füszerként.
Emellett le is lehet fagyasztani, karikákra, kis kockákra vágva, ezt utána fagyosan lehet az ételbe tenni.
Kb 30 deka gyömbér, 1.5 kiló cukor, 3 liter víz, citromsav
Reszelve a gyömbér, felöntöm vízzel, cukor hozzà, felfőzni. Utàna àllni hagyom 1-2 óràt, lefedve. Leszűröm, visszamelegítem, de nem főzöm. Aztàn citrom, citromsav bele.
Utána vagy szörptartósítót adunk hozzá üvegbe töltöm, vagy vissza forralás és dunszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!